29,99

Pleiten is een kunst. Maar die kunst kan geleerd worden! Met dit boek als praktische handleiding kan iedereen een meester worden in het pleiten.
Uitgaande van de klassieke retorica wordt de praktijk van het moderne pleiten uiteengezet. Vervolgens worden stapsgewijze instructies gegeven voor het op schrift stellen van een pleidooi en voor de mondelinge presentatie ervan.
Aan de hand van voorbeelden wordt duidelijk gemaakt hoe een boeiend en overtuigend pleidooi of betoog kan worden opgesteld – en vooral ook hoe het níet moet. Zo geeft Pleitwijzer antwoorden op vragen als: welke methoden en technieken – vergelijkingen, herhalingen, overdrijvingen – zijn het effectiefst op welk moment? Hoe beheers ik mijn zenuwen? Wat is de rol van gebaren en gezichtsuitdrukkingen? Hoe onderbouw ik mijn standpunt en ondergraaf ik dat van een ander? Hoe reageer ik op vragen?

Deze geheel herziene druk van Pleitwijzer is uitgebreid met informatie over het civiele procesrecht en met extra voorbeelden.
Pleitwijzer maakt u tot een meesterlijk spreker!


Ankie Broekers-Knol is directeur van de afdeling Moot Court van de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden en lid van de Eerste Kamer.
>

Details


ISBN : 9789035128705
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 272
Editie : 27e druk
Verschijningsdatum : augustus 2005

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven