Pontificaal sociaal

25,99

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 30-08-2024

De eerste vrouwelijke minister op het ‘moederdepartement’ van Binnenlandse Zaken is bijna drie decennia na haar dood allerminst vergeten. Haar uitspraak ‘Een beetje integer kan niet’ wordt nog regelmatig geciteerd, twee prijzen dragen haar naam en er is een leerstoel naar Ien Dales vernoemd. De nuchtere, kordate sociaaldemocraat boezemde ontzag in en bekritiseerde regelmatig wat ze beschouwde als ‘volkomen flauwekul’ en ‘echte klets’ in de politiek en de parlementaire journalistiek. In 1993 wist Dales de Algemene wet gelijke behandeling door de Kamer te loodsen, waarbij ze onomwonden waarschuwde dat leraren niet meer vanwege homoseksualiteit mochten worden afgewezen in het bijzonder onderwijs. Dit maakte des te meer indruk, omdat Dales zelf gelovig was. In navolging van haar leermeester ds. Willem Banning, een van de oprichters van de PvdA, wilde ze sociaal onrecht bestrijden zonder zich te verliezen in ideale toekomstmodellen.
Sylvester Hoogmoed (1966) is politicoloog, schrijver en journalist. In 2011 verscheen zijn biografie We zien wel! Het wonderlijke leven van Ramses Shaffy en in 2017 De moeder van Ramses. Leven als een losbandige tsarendochter. Verder publiceerde hij onder meer in De Groene Amsterdammer, de Volkskrant, Trouw en Historisch Nieuwsblad.


Sylvester Hoogmoed (1966) is politicoloog, schrijver en journalist. In 2011 verscheen zijn biografie We zien wel! Het wonderlijke leven van Ramses Shaffy. Verder publiceerde hij onder meer in De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en Historisch…
>

Details


ISBN : 9789044644791
Taal : Nederlands
Uitvoering : Gebonden
Aantal pagina's : 296
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : augustus 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven