De Storm van ons bestaan

23,99

Een groots familieverhaal waarin één moeder het lot van een heel land bepaalt

Maleisië, 1945. Cecily Alcantara’s vijftienjarige zoon Abel is verdwenen, haar jongste dochter Jasmin zit opgesloten in een kelder om dwangarbeid in een militair bordeel te ontlopen en haar oudste dochter Jujube wordt met de dag bozer terwijl ze dronken Japanse soldaten in een theehuis moet bedienen.
Cecily weet twee dingen zeker: dit is haar schuld en haar familie mag nooit achter de waarheid komen.
Tien jaar geleden leek de toevallige ontmoeting met de charmante Japanner Fujiwara het antwoord op Cecily’s gebeden. Eindelijk kon ze ontsnappen aan haar leven als vrouw van een eenvoudige ambtenaar in het door de Britten bezette Maleisië. Fujiwara liet haar kennismaken met een leven vol spionage, waarin ze droomde van een ‘Azië voor de Aziaten’. Wat ze niet wist, was dat ze hierdoor de Japanse bezetters haar land binnen zou loodsen.
Nu de oorlog zijn hoogtepunt bereikt, wordt Cecily achtervolgd door de allesbeslissende keuzes die ze tien jaar geleden maakte.
De storm van ons bestaan is een duizelingwekkend verhaal over de verschrikkingen van oorlog, de beladen relatie tussen de gekoloniseerden en hun onderdrukkers en de dunne scheidslijn tussen goed en kwaad als je leven op het spel staat, verteld vanuit het perspectief van vier onvergetelijke personages.

Vanessa Chan is geboren en getogen in Maleisië. Haar korte verhalen verschenen onder andere in Electric Lit, Kenyon Review en Ecotone. De storm van ons bestaan is haar debuutroman.

‘Dapper, geestig en intens ontroerend. Een van de sterkste debuten die ik ooit heb gelezen. Een rasverteller is geboren.’
Tracy Chevalier

‘Vanessa Chans betoverende debuutroman onthult een verborgen geschiedenis zoals alleen literatuur dat kan: de alledaagse verlangens van mensen die een meedogenloze bezetting moeten overleven, kinderen die het onvoorstelbare proberen te begrijpen, en de zoektocht naar liefde. Ik zal dit boek nooit vergeten.’
Jessamine Chan


Vanessa Chan is geboren en getogen in Maleisië. Haar korte verhalen verschenen onder andere in Electric Lit, Kenyon Review en Ecotone. Ze heeft meerdere academische prijzen ontvangen en de Bread Loaf- en Tin House Writers’-conferenties bijgewoond. De storm van ons bestaan is…
>

Details


Auteur(s) : Vanessa Chan
ISBN : 9789044651577
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 344
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : januari 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven