Straatcoach en strateeg

8,99

Diederik Samsom heeft een obsessie: Nederland én de Nederlandse politiek moeten veranderen. En de PvdA-leider wil de man zijn die dat doet, met grootse gebaren en mooie verhalen. Als revanche voor de politieke instabiliteit van de afgelopen tien jaar. En omdat hij denkt dat hij er genoeg talent voor heeft.
In de campagne van 2012 lukte dat, en maakten verkiezingsbeloften plaats voor ‘het eerlijke verhaal’. Ook tijdens de formatie overheerste de nieuwe politiek, waardoor vvd en PvdA tegen ieders verwachting in heel snel een coalitie vormden met grote hervormingsplannen. Maar sinds ‘zijn’ kabinet van start ging overheerst de vraag of Samsoms methode wel werkt.
Derk Stokmans volgde Samsom al voordat hij een bekende PvdA’er werd. Hij sprak veelvuldig met hem en met zijn vertrouwelingen. Hij volgde Samsom bij officiële en minder officiële gebeurtenissen, hij zocht hem op tijdens momenten van glorie en in ogenblikken van wanhoop.
Straatcoach en strateeg is het onthullende portret van een van Nederlands belangrijkste politici van deze tijd.

Derk Stokmans studeerde natuurwetenschappen in Utrecht en journalistiek in Rotterdam. Sinds 2007 is hij politiek redacteur voor nrc Handelsblad. Al vanaf zijn eerste dagen op het Binnenhof volgt hij Diederik Samsom.


Derk Stokmans studeerde natuurwetenschappen in Utrecht en journalistiek in Rotterdam. Sinds 2007 is hij politiek redacteur voor NRC Handelsblad. Al vanaf zijn eerste dagen op het Binnenhof volgt hij Diederik Samsom.
>

Details


Auteur(s) : Derk Stokmans
ISBN : 9789035140585
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 272
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : november 2013

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven