Studentendenken

11,99

Het studentenleven is een fase van onafhankelijkheid, verandering en ontwikkeling. Nieuwe ervaringen gaan vaak gepaard met grote levensvragen. Hoe blijf ik trouw aan mezelf in deze nieuwe levensfase? Hoe ga ik om met prestatiedruk? En hoe vind ik bevrediging in de hectiek van het student-zijn?
In Studentendenken nemen filosofiestudenten Daniel, Luuk en Veronique de lezer mee in hun persoonlijke zoektocht naar antwoorden. Dit doen zij aan de hand van filosofische theorieën die hun verrassende inzichten hebben verschaft. Hierbij schuwen zij de grote thema’s niet, en gaan zij de dialoog aan met de lezer over onder andere vrijheid, liefde, onzekerheid en zingeving.
De auteurs hopen inzicht en houvast te bieden door de lezer te activeren tot filosofische reflectie op het studentenleven. Studentendenken is een onmisbaar boek voor iedereen die meer wil weten over de dynamische belevingswereld van studenten.

Daniel, Luuk en Veronique zijn honoursstudenten aan de Universiteit Utrecht, gespecialiseerd in filosofie.
Daniel van Wyngaarden (1998) studeert Liberal Arts and Sciences, waarbij hij zich richt op toegepaste ethiek. Eerder was hij internationaal werkzaam voor de Nationale Jeugdraad (NJR). 
Luuk Brouns (1993) studeert Liberal Arts and Sciences. Hij is geïnteresseerd in de analytische stijl en de relatie tussen filosofie en politiek.
Veronique Scharwächter (1998) studeert Philosophy, Politics and Economics (PPE) en Taal- en cultuurstudies. Het liefst bestudeert zij de fenomenologie en metafysica van het leven.

‘Wat me het meeste trof aan dit opvallend goed geschreven boek is dat ik nog altijd bezig ben met de vragen die erin gesteld worden. Lees dit boek, maar gebruik het ook! Zie het als een gereedschapskist voor iedereen, niet alleen de filosofiestudent, die wel eens over existentiële vragen nadenkt. Ik ken geen boek zoals dit.’
René ten Bos, Denker des Vaderlands 2017-2019

‘Filosofie waarvoor het bedoeld is: het leven van alledag.’
Bas Haring


Luuk Brouns (1993) studeert Liberal Arts and Sciences. Hij is geïnteresseerd in de analytische stijl en de relatie tussen filosofie en politiek.
>

Details


ISBN : 9789044643305
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 216
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : februari 2020

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven