Een Tafel bij het raam

12,99

Om aan de zorg voor zijn ouders te ontsnappen stort chef-kok Alp zich op het redden van een restaurant op een heuvel. Recepten, lijstjes en kookwekkers moeten de aanloop naar de avond bij elkaar houden. Achter schuimende, borrelende pannen probeert Alp zich zo weinig mogelijk met de buitenwereld en zijn gasten te bemoeien. Wanneer de reserveringen teruglopen en de wensen van de gasten steeds buitenissiger lijken te worden, begint er onwillekeurig een strijd die meer omvat dan enkel het behoud van het restaurant.
Een tafel bij het raam is een roman over erkenning, timing, eenzaamheid, dier en mens. Maar bovenal is het een met vaart en bitterzoete humor geschreven verslag van een in zichzelf gekeerde kok die zich verschuilt op een plek waar uitgerekend alles samenkomt: de keuken van een restaurant.

Mirthe van Doornik (1982) is schrijver en documentairemaker. Haar debuutroman Moeders van anderen werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de ANV Debutantenprijs, en behaalde de longlist van de BookSpot Literatuurprijs. In 2021 verscheen de Duitse vertaling.

Over Moeders van anderen:

‘Te midden van veel autobiografisch en zogezegd “echt gebeurd”-proza valt haar roman op door de stilistische kwaliteiten, subtiel én humoristisch, loepzuiver en indringend, emotioneel en met de juiste distantie.’
Juryrapport Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs

‘Zo geestig en ogenschijnlijk luchtig dat de tragiek juist extra hard aankomt.’
Sylvia Witteman, de Volkskrant


Mirthe van Doornik (1982) is schrijver en documentairemaker. Haar debuutroman Moeders van anderen werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de ANV Debutantenprijs en behaalde de longlist van de Bookspot…
>

Details


ISBN : 9789044642568
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 224
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : juni 2023

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven