Tegen beter weten in

19,99

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 31-01-2024

Een verhalenbundel die een hedendaags en verrassend licht schijnt op de eeuwenoude vraag: wie is schuldig en wie moet boeten?

Een jongen duwt iemand voor de metro, maar was dat wel zijn eigen idee? Cornelisse doet zijn gelukstrui niet aan, met alle gevolgen van dien. Een oude vrouw zorgt al jaren voor haar gehandicapte zus, maar doet ze dat uit de goedheid van haar hart? Na een spannende nacht met ongewenste gevolgen zoekt een man naar antwoorden, moederziel alleen, in een mooi, maar niet bijzonder mooi provinciestadje. Een vrouw denkt dat ze achtervolgd wordt, maar is dat ook zo?
Wanneer ben je ergens verantwoordelijk voor? Wanneer heb je ergens schuld aan? Wanneer ben je dader, slachtoffer of misschien wel allebei? In veertien korte verhalen onderzoekt Alban Mik de dubbelzinnigheid van schuld. Tegen beter weten in is een grappig en tegelijk confronterend debuut dat de minder mooie kanten van de mens op originele wijze blootlegt.

Alban Mik (1990) promoveert aan de Universiteit Leiden, waar hij momenteel werkt aan een proefschrift over de Nederlandse ‘founding father’ Gijsbert Karel van Hogendorp. Tegen beter weten in is zijn literaire debuut.


Alban Mik (1990) promoveert aan de Universiteit Leiden, waar hij momenteel werkt aan een proefschrift over de Nederlandse ‘founding father’ Gijsbert Karel van Hogendorp. Tegen beter weten in is zijn literaire debuut.
>

Details


Auteur(s) : Alban Mik
ISBN : 9789044648027
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 184
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : januari 2024

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven