De Turken komen eraan!

11,99

Hoe komt het toch dat in gesprekken over Turkije steeds dezelfde discussiepunten opduiken? Is Turkije nu een islamitisch land of niet? Waarom is de vrijheid van meningsuiting nog altijd niet gewaarborgd? Hoe zit het nu precies met de relatie tussen Turken en Koerden en waarom worden etnische en religieuze minderheden nog steeds gediscrimineerd? Hoort Turkije eigenlijk wel bij Europa?
Debatten over die kwesties zorgen vaak voor irritatie en onbegrip, bij zowel Nederlanders als Turken, omdat een basale kennis van zaken dikwijls ontbreekt. Als het gaat om Turkije winnen snelle oordelen en vastgeroeste opvattingen het al snel van genuanceerde afwegingen of een zakelijke beoordeling van het moderne Turkije.
Op basis van hun persoonlijke en zeer uiteenlopende ervaringen leggen Lagendijk en Sungur in De Turken komen eraan! uit waar de schoen wringt. Ze maken duidelijk waar het bij al die controversiële kwesties om gaat en waarom daar door Turken en Nederlanders zo verschillend tegenaan gekeken wordt.

Joost Lagendijk is columnist bij de Turkse kranten Zaman en Today’s Zaman en was daarvoor jarenlang lid van het Europees Parlement. Nevin Sungur groeide op in Turkije. Ze is freelancejournaliste en documentairemaakster.

‘Fris, helder en tegelijk persoonlijk: het ideale Turkije-boek voor beginners en gevorderden.’ Geert Mak


Oud-Europarlementariër Joost Lagendijk (1957) is politiek analist en publicist en woont in Istanbul.
>

Details


ISBN : 9789035137790
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 240
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : maart 2013

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven