20,00

De tijd tikt voor Alma. Elke dag, alsof het haar laatste is, windt ze de staande klok op die haar door decennia van verdriet en vreugde heeft begeleid. Sommige van haar herinneringen probeert ze te verdringen, maar met name de gedachten aan haar overleden man, de horlogemaker Otto, verstoren haar gemoedsrust. Wat is er met Otto gebeurd? Alma kent de waarheid, maar waarom kan ze zich die dan niet herinneren? Er is nog veel waarmee Alma in het reine zal moeten komen voordat haar leven ten einde is.
Een onverwachte ontmoeting met een kleine jongen en de vriendschap die daaruit voortspruit geven haar leven een nieuwe impuls. Intussen maken de duisternis en kou van de winter plaats voor het licht en de warmte van de lente. Het is duidelijk dat Alma’s leven nog niet voorbij kan zijn.
Uurwerk is een liefdevol portret van iemand die probeert een lang leven een vreedzaam einde te geven. Maar als leven, dood en tijd een loopje met je nemen, wordt dat er niet eenvoudiger op.

Ane Riel (1971) brak wereldwijd door met de roman Hars, waarvoor ze vier van de meest prestigieuze literaire prijzen uit Scandinavië kreeg en tevens de Nederlandse Thrillzone Award. Het boek werd verkocht aan 23 landen. In 2020 verscheen Beest.

Over Hars:

Hars grijpt je zo bij de lurven dat je het nooit meer vergeet.’
De Standaard *****

‘Ane Riel levert af. Haar uitzonderlijke thriller leest als een magisch-realistisch verhaal (…). Het boeit omdat het verhaal als een thriller vaart krijgt en retespannend wordt.’
Vrij Nederland ****

‘Magistraal. (…) Dé Scandinavische thriller van deze zomer.’
de telegraaf *****

‘Uitmuntend. (…) Hoogst origineel, met fascinerende personages en uitzonderlijk goed geschreven.’
NRC Handelsblad ●●●●●

Over Beest:

‘Opnieuw schreef Riel een verrukkelijk en bijzonder origineel boek dat lang in het hoofd nazindert.’
NRC Handelsblad ●●●●

‘Riel is zovéél meer dan de zoveelste suspenseauteur: haar pen is fenomenaal, en de karaktertekening ijzersterk.’
Het Laatste Nieuws ****


Ane Riel (1971) brak wereldwijd door met de roman Hars, waarvoor ze vier van de meest prestigieuze literaire prijzen uit Scandinavië kreeg en tevens de Nederlandse Thrillzone Award. Het boek werd verkocht aan 23 landen.…
>

Details


Auteur(s) : Ane Riel
ISBN : 9789044649550
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 240
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : januari 2022

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven