Van Rome naar Mycene

22,50

Nog niet verschenen, reserveer een exemplaar

Beschikbaar op 30-04-2025

Tien jaar nadat Rosita Steenbeek van Amsterdam naar het orakel van Delphi fietste, stapt ze opnieuw op de fiets – uiteraard weer vergezeld door fotograaf Art Khachatrian.
Dit keer voert de reis van Rome naar Mycene. Ze nemen de Via Appia, Koningin der Wegen, waar Julia, Augustus’ dochter, de apostel Petrus en Romeinse keizers hun voorgingen. De beroemde weg brengt verrassende ontmoetingen, zoals met Pino, die hun onderaards Taranto laat zien.
Vanuit Brindisi varen ze naar Griekenland. Ze bezoeken Actium, waar keizer Augustus destijds Cleopatra versloeg en waar zij nu een poesje uit een boom redden. Ze waden door het ijskoude water van de Acheron, grensrivier van het Dodenrijk, horen het huilen van de jakhalzen en maken een duizelingwekkende afdaling dwars door olijfgaarden. Door gaan ze, naar Ithaka, Olympia, Sparta, Epidaurus.
Zo’n fietstocht is verhevigd leven. Alles is uitvergroot: de wanhoop van een steile klim in de hitte, maar ook de euforie bij aankomst onder de Leeuwenpoort in Mycene. Rosita Steenbeek weet als geen ander te tonen dat het niet om het einddoel gaat, maar om de reis.

Rosita Steenbeek schreef succesvolle romans als De laatste vrouw, Intensive Care, Ander licht en Rose, een familie in oorlogstijd. Ook schreef ze over Rome, de stad waar ze woont. Recent verschenen haar historische roman Julia. Vrijgevochten keizersdochter en een heruitgave van Schimmenrijk.


Rosita Steenbeek (1957) debuteerde in 1994 met de roman De laatste vrouw. Vele romans volgden, zoals Schimmenrijk, Intensive Care, Ander licht en Rose, een familie in oorlogstijd, en in 2022 haar historische roman Julia. In…
>

Details


Auteur(s) : Rosita Steenbeek
ISBN : 9789044655445
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 280
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : april 2025

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven