10,99

Hoe verschrikkelijk de jodenvervolging was, hebben talloze geschiedenisboeken, egodocumenten en historische romans ons geprobeerd duidelijk te maken. Maar je werkelijk voorstellen wat het betekent uit je huis te worden gehaald, alles achter te moeten laten, niet te weten of je ooit weer thuis zult komen, mensen om je heen te zien verdwijnen, te leven in voortdurende angst – dat gaat toch nog altijd ons voorstellingsvermogen te boven.
In Vandaag laat Pauline Micheels op nuchtere en tegelijk indringende wijze het leven ervaren in het doorgangskamp Westerbork, het laatste ‘station’ van de joden in Nederland. Zij verwerkt daarin de verhalen die in haar familie de ronde deden, maar ook de kennis die zij vergaarde tijdens jarenlang historisch onderzoek. In deze beklemmende oorlogsnovelle volgen we het dagelijks leven in het kamp via dagboekaantekeningen van een bijna twaalfjarige jongen. Een leven dat voor de kinderen schijnbaar gewoon doorging.

Historica Pauline Micheels werkte al jaren als historica. Zij was onder andere werkzaam op het NIOD en is nu zelfstandig publiciste. Zij schreef, naast talrijke artikelen in boeken en bladen, onder meer Muziek in de schaduw van het Derde Rijk (1993) en De vatenman. Bernard van Leer 1883-1958 (2002).

‘Het contrast tussen het alledaagse en het gruwelijke grijpt je bij de keel.’ Jan Terlouw


Historica Pauline Micheels werkte al jaren als historica. Zij was onder andere werkzaam op het niod en is nu zelfstandig publiciste. Zij schreef, naast talrijke artikelen in boeken en bladen, onder meer Muziek in de…
>

Details


Auteur(s) : Pauline Micheels
ISBN : 9789044626551
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 112
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : februari 2014

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven