Verlaten vrouwen

9,99

Een op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Maar dat is statistiek. Verlaten vrouwen vertelt de verhalen die aan de cijfers voorafgaan: het moment van het daadwerkelijke vertrek, de donderslag bij heldere hemel, de grond die onder de voeten wegzakt.
Veel mannen die hun vrouwen verlaten blijken een verbijsterende achteloosheid aan de dag te leggen. Ze knijpen er stilletjes tussenuit of vertellen hun vrouw op een dinsdagavond tijdens het koken dat ze met ingang van morgen ergens anders gaan wonen. Ze trekken in bij de overbuurvrouw en laten de zorg voor hun terminaal zieke kind over aan hun vrouw. Anderen dreigen hun kinderen niet langer te willen zien als de nieuwe vriendin niet wordt geaccepteerd of laten hun vrouw midden in haar bevalling zitten.
Elegant dumpen, bestaat het? Niet in deze waargebeurde verhalen van doorsnee Nederlandse vrouwen die ooit allemaal dolgelukkig in de liefde begonnen en dachten dat die eeuwig zou duren. Niettemin is er licht aan het einde van de tunnel. Want mannen zijn sukkels en vrouwen zijn sterk.

Corine Koole is schrijfster en journaliste. Haar stukken verschijnen onder meer in Het Parool, de Volkskrant, De Morgen en LINDA. Haar recentste boeken zijn Hoe mannen liefhebben, Pascale en Met haar had hij wel seks.

Over Hoe mannen liefhebben:

‘Als het over de liefde gaat, liggen de clichés voor het oprapen, maar ze zijn hier goed verwoord. Laat dat maar aan Koole over, die twee bestsellers over relaties op haar naam heeft staan.’ Het Financieele Dagblad

Over Pascale:

‘Pascale krijgt een prachtig en compleet portret; van haar trots tot haar trucs, alles wordt respectvol uit de doeken gedaan.’ ELLE


Corine Koole is schrijfster en journaliste. Haar stukken verschijnen onder meer in Het Parool, de Volkskrant, De Morgen en LINDA. Zij publiceerde eerder onder meer de boeken Hoe mannen liefhebben en Kiezen bij kanker.
>

Details


Auteur(s) : Corine Koole
ISBN : 9789044623499
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 208
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : mei 2013

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven