De Voeten van Abdullah

15,00

In De voeten van Abdullah roept een verteller via herinneringen zijn kindertijd op in een Marokkaans dorpje met zijn sprookjesachtige wonderen en fantastische seksuele belevenissen in een strenge gemeenschap. En van de demonen van het dorp komt hij terecht bij ‘de sirenen van het Avondland’.

De voeten van Abdullah is het veelgeprezen debuut van Hafid Bouazza en werd bekroond met de E. du Perronprijs 1996. Deze editie werd in 2002 aangevuld met een nieuw verhaal en een nawoord.

Hafid Bouazza (1970 – 2021), winnaar van de Amsterdamprijs voor de Kunsten 2003, publiceerde verder onder meer Momo, Een beer in bontjas, Salomon en Paravion, dat De Gouden Uil won en voor de ako Literatuurprijs werd genomineerd. Bovendien vertaalde hij Shakespeares Othello en Het temmen van een feeks.

‘Dit debuut ritselt en dwarrelt van belofte. Bouazza heeft een onderwerp, een palet en een zwierige hand van schilderen.’
de volkskrant

‘Hafid Bouazza is een van de interessantste jonge schrijvers van dit moment.’
nrc handelsblad

‘Als dit geen poëzie is!’
doeschka meijsing, elsevier

‘een glansrijk en origineel bewijs van te kunnen schrijven’
vrij nederland


Hafid Bouazza (1970-2021) behoorde tot de grootste en origineelste schrijvers van zijn generatie en wist vele lezers te betoveren met zijn romans, verhalen, toneelstukken, essays en vertalingen. In 1996 debuteerde hij met de verhalenbundel De…
>

Details


Auteur(s) : Hafid Bouazza
ISBN : 9789044606065
Taal : Nederlands
Uitvoering : Paperback
Aantal pagina's : 160
Editie : 12e druk
Verschijningsdatum : juni 2005

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven