Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren

8,99

De veelbesproken bundel ooggetuigenverslagen over Willem I, II, en III die leidde tot de televisieserie De Troon. Met een terugblik op de ophef die ontstond na de publicatie.

Lees zelf de originele getuigenissen van en over de drie koningen. Dorine Hermans en Daniela Hooghiemstra diepten voor deze bundel uit archieven, tot in Paleis Noordeinde aan toe, intrigerende, geestige en ontroerende ooggetuigenverslagen op. De beschrijvingen van onder anderen diplomaten, hofartsen en ministers, én die van de koningen en hun familieleden zelf, waren destijds meestal niet voor publicatie bestemd. Zij geven een menselijk beeld van de drie mannen op de troon. De historische inleiding die aan de ooggetuigenverslagen in Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren voorafgaat is bovendien een handige gids bij de AVRO-serie De Troon.
Dorine Hermans (1959) en Daniela Hooghiemstra (1967) publiceerden over het Koninklijk Huis in onder meer NRC Handelsblad en de Volkskrant. Samen schreven ze Vertel dit toch aan niemand (2006), over het leven van hofdame Henriëtte van de Poll, dat veel stof deed opwaaien en dat vele malen werd herdrukt. Van Hermans verscheen in 2002 het onthullende boek Burger aan het hof over Pieter van Vollenhoven.

‘Dit boek geeft een eenzijdig beeld van mijn voorouders.’ Koningin Beatrix

‘Dit komt niet vaak voor.’ Premier Balkenende

‘Hermans en Hooghiemstra hebben durf, maken vaart en delen af en toe een rake klap uit.’ Nederlandse Staatscourant

‘Selectief inderdaad. Maar terecht geselecteerd.’ Jan Blokker, NRC Handelsblad

‘Gauw lezen!’ Youp van ’t Hek, NRC Handelsblad


Dorine Hermans (1959) publiceerde over het Koninklijk Huis in onder meer NRC Handelsblad en de Volkskrant. Samen met Daniela Hooghiemstra schreef ze Vertel dit toch aan niemand (2006), over het leven van hofdame Henriette van…
>

Details


ISBN : 9789035135987
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 352
Editie : 3e druk
Verschijningsdatum : maart 2010

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven