Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat

13,99

De toekomst wordt nog beter.
Nog nooit leefden we zo lang, zo welvarend en zo vreedzaam als vandaag. Kan dit mooie liedje blijven duren? Doemdenkers verkondigen dat we op de rand van de afgrond staan, cultuurpessimisten dat onze moderne samenleving aan een diepe malaise lijdt.
In Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat breekt Maarten Boudry een lans voor het vooruitgangsdenken. Hij bestrijdt het wijdverbreide pessimisme en zoekt naar verklaringen voor de doembeelden over klimaat en islamisering, over groeiend racisme en ongelijkheid en over de diepe wanhoop van de westerse mens. Boudry pleit voor de beproefde waarden van wetenschap en Verlichting. Doemdenken leidt niet tot daadkracht maar tot fatalisme, terwijl vooruitgangsdenken juist wervend is. De wereld stond er nog nooit zo goed voor als vandaag, en we kunnen haar nog veel beter maken.
Maarten Boudry (1984) is wetenschapsfilosoof en is verbonden aan de UGent. Hij studeerde in New York en Wenen. Zijn spraakmakende opiniestukken verschenen in NRC Handelsblad, De Standaard, De Morgen, Filosofie Magazine, The New York Times (The Stone), Trouw en de Volkskrant. In 2015 verscheen het succesvolle Illusies voor gevorderden. Of waarom waarheid altijd beter is. In 2021 verscheen Waarom ons klimaat niet naar de knoppen gaat (als we het hoofd koel houden).

Over Illusies voor gevorderden:
‘Even erudiet als overredend.’
NRC Handelsblad

‘Briljant boek.’
Algemeen Nederlands Tijdschrift voor Wijsbegeerte


Maarten Boudry (1984) is schrijver, wetenschapsfilosoof en was de eerste houder van de leerstoel Etienne Vermeersch aan de Universiteit Gent. Hij publiceerde onder meer de bestsellers Waarom de wereld niet naar de knoppen gaat (2019)…
>

Details


Auteur(s) : Maarten Boudry
ISBN : 9789044650938
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 344
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : december 2021

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven