Wat wij van Amerika kunnen leren

7,99

Wie het nieuws over Amerika volgt, ziet een land waar zwaarbewapende gekken lukraak om zich heen schieten, werklozen in armoedige stacaravans wonen en bankiers in paleizen, en een clowneske en racistische presidentskandidaat miljoenen stemmen trekt.
Dat Amerika bestaat. Maar waar je nooit over hoort, is het andere Amerika. Het Amerika waar mensen vriendelijk en beschaafd met elkaar omgaan. Waar hard werken wordt beloond. Waar het intellectuele debat op ongekend hoog niveau wordt gevoerd. Waar iedereen mee kan doen, ongeacht afkomst, ras, religie of seksuele geaardheid. Waar jij de vrijheid hebt om jouw leven in te richten zoals jij wilt.
Over dat Amerika – nog steeds het land van onbegrensde mogelijkheden – gaat dit boek. En over wat wij daarvan kunnen leren.
Want Nederland dreigt een land te worden van mopperkonten en zwartkijkers. Terwijl wij het goed hebben. En het nog veel beter kunnen krijgen als we bereid zijn van Amerika te leren. De Amerikaanse Droom kan ook de Nederlandse Droom worden. Voor ons als land, en voor jou als mens. Hier lees je hoe.

Rick Nieman (1965) is journalist. Hij haalde zijn bachelor- en mastertitels in Chicago en Los Angeles, werkte voor cnn, deed verslag van de verkiezingswinst van Barack Obama en interviewde Hillary Clinton. Hij bezocht Amerika tientallen keren. In de zomer van 2016 woonde hij met zijn vrouw Sacha de Boer in een buitenwijk van Chicago, en reed hij op de motor een kleine duizend kilometer, van Nashville naar New Orleans.

Over Rick Niemans roman Altijd Viareggio (15.000 verkochte exemplaren):

‘Wat een goed boek! (…) Wat ik heel mooi vind, is dat je wordt meegezogen in hun vriendschap, maar ook in de vrijheid die ze ervaren als ze onderweg zijn.’ Humberto Tan

‘Een aanrader voor elke motorduivel en vrouwelijke bijzit.’ Jan Cremer

‘Heerlijk verhaal, leest geweldig weg. Rick Nieman kan goed vertellen over anderen, maar zijn eigen verhaal is ook zeer de moeite waard.’ Wilfred Genee

Altijd Viareggio is Niemans persoonlijke ode aan het fenomeen mannenvriendschappen.’ Algemeen Dagblad


Rick Nieman (1965) is journalist. Hij haalde zijn bachelor- en mastertitels in Chicago en Los Angeles, werkte voor cnn, deed verslag van de verkiezingswinst van Barack Obama en interviewde Hillary Clinton. Hij bezocht Amerika tientallen…
>

Details


Auteur(s) : Rick Nieman
ISBN : 9789044631463
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 152
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : september 2016

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven