7,99

Wat hebben de oude Grieken betekend voor de westerse beschaving? Waaraan ging het Romeinse Rijk ten onder? Welke lijnen lopen er van de Renaissance, via de Verlichting, naar het moderne politieke denken? Welke revolutionaire ontwikkelingen bracht de stoommachine in de goederenproductie en het vervoer? Droeg de uitkomst van de Eerste Wereldoorlog al direct de kiemen van een nieuwe wereldbrand? Waar liggen de wortels van de spanningen in het Midden-Oosten?
Op deze vragen en honderden andere geeft De wereld een bondig antwoord. Jan van Oudheusden schetst de grote lijnen van de wereldgeschiedenis, vanaf de vroegste tijden tot in de eenentwintigste eeuw. Het boek kent een overzichtelijke opbouw en is helder geschreven. Een handig naslagwerk voor eenieder die zijn historische kennis wil opfrissen.
Het laatste hoofdstuk levert een samenhangende beschrijving van de nu al zo bewogen geschiedenis van de eenentwintigste eeuw.

Dr. Jan van Oudheusden (1949) is historicus, docent en auteur. Hij schreef onder meer overzichtsboeken over de geschiedenis van Amerika, van China, van het Midden-Oosten en van de Eerste Wereldoorlog.


Dr. Jan van Oudheusden (1949) is historicus, docent en auteur. Hij schreef onder meer een complete wereldgeschiedenis en overzichtswerken over de geschiedenis van het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en China.
>

Details


ISBN : 9789044632200
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 216
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : januari 2017

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven