Wij begrijpen elkaar uitstekend

10,99

Machtswellustig, ondeskundig en ongedurig: politici en journalisten vellen hetzelfde vernietigende oordeel over elkaar. Toch zijn ze, uit het zicht van camera en microfoon, poeslief voor elkaar.
Begrijpelijk, hun onderlinge afhankelijkheid is groot. Journalisten bepalen de zichtbaarheid van politici, terwijl die politici de journalisten kiezen aan wie ze een primeur geven, of verhalen van achter de schermen. Niet voor niets is Den Haag een werkplek vol geveinsde liefde en versluierde afkeer.
In Wij begrijpen elkaar uitstekend beschrijft NRC-journalist Pieter van Os die werkplek van binnenuit. Hoe wordt een politieke gebeurtenis nieuws? Welke rol spelen spindoctors en hun trucs? Waarom besteden politici hun controlerende functie uit aan de pers? Is trivialisering van het nieuws moeilijk te stoppen en welke rol speelt het ‘salonpopulisme’ van toonaangevende commentatoren daarbij?
Met gevoel voor humor vertelt Van Os hoe hij zijn weg vond op het Binnenhof, waarbij hij zichzelf allerminst spaart. Door zijn observaties als politiek verslaggever te combineren met zijn kennis als politicoloog, komt hij tot analyses waarin menige Haagse mythe sneuvelt en tot onthullingen die een dieper inzicht verschaffen in de macht van de media.

Pieter van Os (1971) studeerde politieke wetenschappen in Minneapolis, Leiden en Barcelona. Hij is redacteur van NRC Handelsblad. Eerder werkte hij voor De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland.

‘Liefhebbers en experts zijn altijd blij verrast als zich een nieuwe ster aandient om hun kennis te verrijken. Op het Binnenhof in Den Haag loopt sinds enige tijd zo iemand rond: Pieter van Os. Met lichte ironie en verfijnde pen beschrijft hij het doen en laten van de politieke helden op het Binnenhof.’ Felix Rottenberg, Het Parool


Pieter van Os (1971) schrijft voor NRC Handelsblad en De Groene Amsterdammer. Hij publiceerde onder meer de boeken Nederland op scherp en Wij begrijpen elkaar uitstekend, over zijn jaren als parlementair journalist. Zijn boek Liever…
>

Details


Auteur(s) : Pieter van Os
ISBN : 9789035138964
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 296
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : september 2013

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven