11,99

Het favoriete boek van honderdduizenden lezers in Duitsland, nu eindelijk in Nederlandse vertaling – voor alle liefhebbers van Anna, Hanna en Johanna, De Wertheims en Het lot van de familie Meijer.

Katty, Paula en Gertrud ontmoeten elkaar op Gertruds honderdste verjaardag. Ze willen hun toekomst gaan plannen, maar eerst moeten ze het nog over het verleden hebben. Gertrud heeft dan nog wel goede ogen, luisteren kan en wil ze niet. Paula kan nauwelijks zien, maar is altijd bereid om naar haar zussen te luisteren. En Katty ten slotte – de benjamin – wil, zelfs al is ze vierentachtig jaar, feesten tot ze erbij neervalt.
Wat de drie zussen gemeen hebben: koppigheid, humor en een aangeboren afwijking aan hun bloedsomloop, die ze met overdreven sterke koffie en goede schnaps te lijf gaan. Zo ook tijdens deze dagen aan de Tellemannshof, waar zich in elke hoek wel een herinnering schuilhoudt.
Op indringende wijze laat Anne Gesthuysen heden en verleden samenkomen, wat tot een explosie van verhalen leidt. Grote levensgeschiedenissen worden gecombineerd met vermakelijke anekdotes over liefdes, bewonderingen en het ruilen van een kip tegen een schilderij van Rembrandt, en uiteindelijk: over drie sterke vrouwen die de moed hebben om onafhankelijk te zijn. De wereldgeschiedenis en gebeurtenissen in Wardt bij Xanten komen samen in een ontroerend, onvergetelijk boek.

Anne Gesthuysen (1969) is journaliste en presentatrice van het televisieprogramma ARD-Morgenmagazin. Wij zijn toch zusjes is haar debuutroman en werd in Duitsland lovend ontvangen. Het boek beheerste maandenlang de bestsellerlijsten en veroverde de harten van velen.

‘Gesthuysens roman is een groot geluk: hij maakt de lezer tot deel van de familie. Daarbij is hij in de beste familie-verjaardag-koffietafel-verteltoon geschreven, en gekruid met verhalen en anekdotes, herinneringen en aantekeningen over Gesthuysens oudtantes. Bijzonder onderhoudend, bijna net zo goed als op een echt familiefeest.’ Der Spiegel


Anne Gesthuysen (1969) is journaliste en presentatrice van het televisieprogramma ARD-Morgenmagazin. Wij zijn toch zusjes is haar debuutroman en werd in Duisland lovend ontvangen. Het boek beheerste maandenlang de bestsellerlijsten en veroverde de harten van…
>

Details


Auteur(s) : Anne Gesthuysen
ISBN : 9789044624779
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 352
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : oktober 2013

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven