11,99

Dé nieuwe hit uit Finland: een tragikomische zoektocht naar een gemeenschappelijke, onbekende vader.

Als Pekka Kirnuvaara na lang zijn gebit te hebben verwaarloosd een wortelkanaalbehandeling moet ondergaan, ontdekt hij dat zijn tandarts dezelfde, zelden voorkomende achternaam heeft als hij. Tegelijkertijd ziet tandarts Esko aan het gebit van zijn patiënt dat zij familie van elkaar moeten zijn. Ze blijken broers met verschillende moeders, maar dezelfde vader, die ze beiden nooit hebben gekend, omdat die plotseling verdween toen ze nog heel klein waren.
Dit is het begin van een bizarre, ontroerende en bovenal hilarische roadtrip die beweegt van Finland en Zweden, naar Thailand en Australië.
Wortels is een onweerstaanbaar komische roman, met de nodige tragiek, geschreven in een toegankelijke stijl. Een universeel verhaal over familie, reizen, migratie en tandartsen. Een absolute must read en feelgood voor iedereen.

Miika Nousiainen (1973) werkt als redacteur voor de Finse tv-zender MTV3. Daarnaast schrijft hij scenario’s voor televisie. Nousiainen brak met zijn tweede roman door in Finland. De roman kreeg in 2010 een eervolle vermelding bij de uitreiking van het Sportboek van het Jaar. Nousiainen ontving voor dit boek tevens de Kalevi Jäntti-literatuurprijs in 2009. Nousiainen staat sindsdien bekend om zijn actieve, luchtige plots, zonder in oppervlakkigheden te vervallen. Met deze vierde feelgoodroman zal hij de internationale markt veroveren: het boek verschijnt behalve in Nederland en Finland in Duitsland, Italië, Zweden en Litouwen.

Wortels’ grootste charme zit hem zonder twijfel in de scherpzinnige en zowel integere als gestileerde groep personages die samen een microkosmos vormt. In essentie is Wortels een universeel portret van de mensheid.’ Keskisuomalainen, Finland


Miika Nousiainen (1973) werkt als redacteur voor de Finse tv-zender MTV3. Daarnaast schrijft hij scenario’s voor televisie. Nousiainen brak met zijn tweede roman door in Finland. De roman kreeg in 2010 een eervolle vermelding bij…
>

Details


Auteur(s) : Miika Nousiainen
ISBN : 9789044632750
Taal : Nederlands
Uitvoering : E-boek
Aantal pagina's : 320
Editie : 1e druk
Verschijningsdatum : februari 2017

Blijf op de hoogte


Geef je op voor onze nieuwsbrief en volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven