Informatie

Zadelpijn en ander damesleed

Liza van Sambeek
Omvang
304 p.
Druk
1
Verschenen
04-05-11
Fonds
P - Nederlandse fictie


Zeven eigenzinnige vrouwen van rond de vijftig gaan elk jaar een week fietsen in Frankrijk. Voor de meesten van hen ziet het leven er anders uit dan ze het zich hadden voorgesteld. Bij sommigen is dat te wijten aan de keuzen die ze zelf maakten, bij anderen heeft het noodlot toegeslagen.
Zadelpijn en ander damesleed verhaalt op een komische en onthutsende wijze over vrouwen en over de soms wrange vruchten van de feministische en seksuele revolutie, en is een boek vol herkenning voor de hedendaagse babyboomer. De routes die de vrouwen fietsen in deze sportieve roman zijn met kaartjes verduidelijkt, zodat iedereen het traject kan nafietsen.

Achter de naam Liza van Sambeek gaat een schrijversduo schuil. Liza van Sambeek debuteerde met het zeer succesvolle Zadelpijn en ander damesleed, dat binnenkort als televisieserie te zien zal zijn. Onlangs verscheen Het Verwende Nest, het vervolg op Zadelpijn.

De pers over Zadelpijn en ander damesleed:

‘Het vlot geschreven boek ademt een sfeer van: laat je er niet onder krijgen.’
elsevier

‘Het boek is heftig, hilarisch en ontroerend, en niet altijd vrouwvriendelijk. Dat maakt het confronterend voor een hele generatie.’
de volkskrant