Nieuws

 1. Hanneke van Eijken winnaar C.C.S. Crone Stipendia 2018

  Vandaag werd bekendgemaakt dat Hanneke van Eijken de C.C.S. Crone Stipendia 2018 gewonnen heeft samen met Mia You en Radna Fabias. De jury schreef in haar rapport over het werk van Van Eijken: ‘Haar beelden zijn sterk, verrassend, telkens scherp en nauwkeurig geformuleerd en hebben daardoor een enorme zeggingskracht.’ De gemeente Utrecht kent de C.C.S. Crone Stipendia toe aan veelbelovende auteurs uit Utrecht en zal op zaterdag 22 september om 17.00 uur in het Literatuurhuis worden uitgereikt tijdens het International Literature Festival Utrecht.

  Meer informatie
 2. Interview Rosita Steenbeek in Opzij: ‘Ik hoop dat vluchtelingen een gezicht krijgen’

  Vanaf vandaag ligt het nieuwe boek Wie is mijn naaste? van Rosita Steenbeek in de boekhandel. In het boek beschrijft Steenbeek hoe ze sprak met vluchtelingen en hulpverleners in Lampedusa, Sicilië en Libanon, en hoe ze hun schrijnende en mooie momenten meemaakt.

  Meer informatie
 3. Recordproductie Angst van Bob Woodward – nu al in de boekhandel

  Het boek is koud een week uit in Amerika, waar het al voor publicatie veel stof heeft doen opwaaien. Binnen een dag waren er 750.000 exemplaren van verkocht. Nu al is duidelijk dat Angst een even grote impact zal hebben als Woodwards All the President’s Men, dat in 1974 het Watergate-schandaal aan het licht bracht.

  Meer informatie
 4. Interview met Rutger Verhoeff in AD: ‘Vraag pestkop waarom hij pest’

  Vanochtend verscheen er in het Algemeen Dagblad een groot interview met Rutger Verhoeff over zijn nieuwe boek Laat je niet verpesten. In het boek, dat sinds maandag in de boekhandel ligt, beschrijft Verhoeff aan de hand van zijn eigen ervaringen en die van bekende en onbekende Nederlanders welke gevolgen pesten kan hebben – en hoe je er sterker uit kunt komen.

  Meer informatie
 5. Yvonne Zonderop genomineerd voor Prijs van Beste Theologische Boek

  Vandaag werd bekendgemaakt dat Yvonne Zonderop met haar boek Ongelofelijk - de verrassende comeback van religie tot de vijf genomineerden van het Beste Theologische Boek behoort. Tijdens de Nacht van de Theologie, waar 'God is terug' dit jaar het thema is, zal de prijs worden uitgereikt. Dat is dit jaar op 27 oktober in Hilversum. De winnaar van deze prijs wordt gekozen door de theologierecensenten van het Nederlands Dagblad en van Trouw.

  Meer informatie