Nieuws

 1. ‘Winter’ van Ali Smith genomineerd voor Europese literatuurprijs 2019

  Het tweede deel van Ali Smiths vier seizoenenreeks, Winter, staat op de longlist van de Europese Literatuurprijs. Deze prijs bekroont een Europese roman en de Nederlandse vertaling ervan, en wordt jaarlijks uitgereikt. Er worden twintig boeken genomineerd uit minstens tien verschillende landen; de schrijver en vertaler(s) van het winnende boek krijgen een geldbedrag.  De genomineerde boeken zijn uitgekozen door twaalf onafhankelijke boekhandels. De shortlist wordt 18 juni bekendgemaakt door een vakjury, bestaande uit auteurs Abdelkader Benali en Thomas Heerma van Voss, literair vertaler

  Meer informatie
 2. ‘De doorbraak’ van Simone van der Vlugt een van meest uitgeleende Spannende Boeken 2019

  Vandaag is bekendgemaakt dat De doorbraak van Simone van der Vlugt op de derde plek staat van de meest uitgeleende Spannende Boeken Top 60. In de lijst staan totaal 5 Britse, 8 Amerikaanse, 9 Nederlandse, 3 Scandinavische auteurs.

  Meer informatie
 3. Veel media-aandacht voor ‘Camiel’ van Sonny Motké

  'Als je hem ziet, zie je een sterke man. Zodra de camera uit was, bleek hij onzeker. Dan vroeg hij of hij het wel goed had gedaan. Hij las alles terug dat over hem geschreven was.' Zo stelt journalist Sonny Motké afgelopen donderdag in het Radio 1 programma Spraakmakers. In zijn boek Camiel beschrijft Motké het leven van de bevlogen maar omvergevallen voormalig CDA-politicus en KLM-topman Camiel Eurlings. 'Je vergeet soms dat hij nog maar 45 is.' U kunt de hele uitzending hier terugluisteren.

  Meer informatie
 4. ‘De vernuftige etser’ besproken in De groene Amsterdammer

  Vandaag verscheen een groot artikel in De groene Amsterdammer over het nieuwe boek van Henk van Nierop, De vernuftige etser. In het  boek beschrijft Nierop het werk en leven van kunstenaar Romeyn de Hooghe (1645-1708), geboren in Amsterdam als zoon van een knopenmaker, die furore maakte met een gigantisch aantal etsen.

  Meer informatie
 5. Interview Michael Wolff in De Volkskrant

  Afgelopen vrijdag verscheen een interview met Michael Wolff in de Volkskrant naar aanleiding van zijn nieuwe boek Staat van beleg. Trump onder vuur. Michael Persson sprak met de smaakmakende journalist in New York over zijn vervolg op Vuur en woede, opnieuw een min of meer chronologisch verslag van de tumultueuze ontwikkelingen in het Witte Huis onder Trump:

  Meer informatie