Nieuws

 1. ‘Miskotte’ van Herman de Liagre Böhl genomineerd voor beste theologische boek van 2017

  Vandaag is in Trouw bekendgemaakt dat Miskotte – theoloog in de branding, de biografie van theoloog Heiko Miskotte door Prometheus-auteur Herman de Liagre Böhl, is genomineerd voor de jaarlijkse prijs voor beste theologische boek. De prijs wordt traditiegetrouw uitgereikt tijdens de Nacht van de Theologie, die dit jaar op 23 september voor de zevende keer gehouden wordt.

  Meer informatie
 2. Mooie bespreking ‘Het monster van Essex’ van Sarah Perry in De Groene Amsterdammer

  Vandaag verscheen er in De Groene Amsterdammer een mooi stuk over Het monster van Essex van Sarah Perry, de nummer 1 bestseller van Engeland. Recensent Joost de Vries schrijft lovend: ‘Het monster van Essex is een verbluffend zelfverzekerd geschreven boek, elk personage komt drimensionaal van de bladzijde af, vol leven, vol karakter, vol irrationaliteit.’ Daarnaast noemt De Vries dat het boek ‘erom schreeuwt door de BBC als heel fijne miniserie verfilmd te worden.’

  Meer informatie
 3. De nieuwe thriller van Simone van der Vlugt op 22 augustus in de winkel

  De nieuwe literaire thriller De doorbraak, van bestsellerauteur Simone van der Vlugt, verschijnt op 22 augustus bij Uitgeverij Prometheus. Van der Vlugt is een van de meest succesvolle en gevierde thrillerschrijvers van Nederland. Van haar boeken werden meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar werk is in vele landen vertaald.

  Meer informatie
 4. Drie Prometheus-titels genomineerd voor shortlist Hebban Debuutprijs 2017

  Vandaag is bekendgemaakt dat drie Prometheus-titels op de shortlist staan voor de Hebban Debuutprijs 2017. De aanmoedigingsprijs voor nieuw schrijftalent wordt uitgereikt in twee categorieën: voor beste Nederlandstalige debuutroman en voor beste Nederlandstalige debuutthriller. Zowel Duchamp van Berend Sommer als De muze en het meisje van Katrijn Van Bouwel maken kans de prijs voor beste debuutroman. De roman van Van Bouwel is tevens de winnaar van de publieksstem. Daarnaast maakt Over het spoor van Eva Keuris kans op de prijs binnen de categorie voor beste debuutthriller.

  Meer informatie
 5. Vier sterren voor Arundhati Roys ‘Het ministerie van Opperst Geluk’ in regionale bladen

  Gisteren verscheen er een mooie bespreking van Het ministerie van Opperst Geluk van bestseller-auteur Arundhati Roy in de regionale bladen. Recensent Sonja de Jong noemt de roman in onder andere Noordhollands Dagblad een ‘dramatisch liefdesverhaal met kleurrijke personages’. De Jong kent het boek vier sterren toe en schrijft verder: ‘Dit magisch-realistische verhaal laat zich lezen als een meeslepend verhaal én als eye-opener ten aanzien van de politieke en maatschappelijke situatie in India.’ Onlangs werd bekendgemaakt dat het boek genomineerd is voor The Man Booker Prize

  Meer informatie