Nieuws

 1. ‘Een luchtbel in een vluchtige rivier’ besproken bij MAX Nieuwsweekend

  Lidewijde Paris bespreekt Een luchtbel in een vluchtige rivier van Jean Pierre Rawie bij radioprogramma MAX Nieuwsweekend op NPO Radio 1. Naast de door hem vertaalde poëzie geeft Rawie context: 'Je gaat met grote schreden door de tijd en waar hij zin heeft legt hij uit. Of over de dichter, of over de dichtvorm, of over de politieke reacties.' Paris vindt de anekdotes en uitleg van Rawie zo'n 'genot om te lezen' dat ze af en toe zelfs de neiging heeft om de poëzie over te slaan.

  Meer informatie
 2. Rosita Steenbeek geïnterviewd in Mezza

  Rosita Steenbeek vertelt in Mezza over haar nieuwe boek Leven in Rome. Ze vindt dat het juist nu tijd is voor dit boek:

  Meer informatie
 3. ‘Radicale verlossing’ besproken in Het Financieele Dagblad

  'Radicale verlossing. Wat terroristen geloven van Beatrice de Graaf komt niets te vroeg,' schrijft Han Dirk Hekking in Het Financieele Dagblad. De Graaf diept het aspect van zelfhaat onder terroristen uit, en dat maakt haar boek volgens Hekking 'zeer de moeite waard':

  Meer informatie
 4. Shortlist Boerhaave Biografie Prijs bekendgemaakt

  Drie titels van Uitgeverij Prometheus zijn genomineerd voor de Boerhaave Biografie Prijs:

  Meer informatie
 5. Cyriel Pennartz te gast bij De Nieuws BV

  Cyriel Pennartz was afgelopen maandag te gast bij De Nieuws BV op NPO Radio 1 om te vertellen over zijn boek De code van het bewustzijn. Pennartz stelt dat het bewustzijn zich niet op één specifieke plek in het brein bevindt. Het gaat eerder om een 'netwerkproces': 'Vanuit je lichaam komt zintuigelijke informatie maar inderdaad komt dat niet op één plekje samen waar dan dé ziel is of dé geest. Dat is een klassieke fout […] waar je zo snel mogelijk vanaf moet bij het begrijpen en doorgronden van bewustzijn.'

  Meer informatie