Nieuws

 1. Interview Zadie Smith in het NRC

  Vandaag verscheen een uitgebreid interview met Zadie Smith in het NRC  naar aanleiding van het verschijnen van haar nieuwe verhalenbundel: Het verbond. Thomas de Veen sprak de veelgeprezen Britse schrijfster in Londen. Het is haar eerste verhalenbundel, maar heel enthousiast over het bundelen van haar verhalen was ze zelf eerst niet:

  Meer informatie
 2. Margaret Atwood wint Booker Prize

  Vandaag is bekendgemaakt dat het nieuwe boek van Margaret Atwood, De testamenten, de Booker Prize heeft gewonnen. Het langverwachte vervolg op Het verhaal van de dienstmaagd deelt de prijs samen met Girl, Woman, Other van Bernardine Evaristo. Het is voor het eerst in 27 jaar dat de prijs aan twee romans wordt uitgereikt.

  Meer informatie
 3. FD tipt ‘Liberale lessen’ van Gerry van der List

  In de rubriek genaamd 'Aanraders' besteedt Het Financieele Dagblad aandacht aan onlangs verschenen of binnenkort te verschijnen boeken. In Liberale lessen beschrijft Gerry van der List de machtige opmars als wel de schaduwzijden van het succes van de VVD, al jaren de grootste partij van Nederland. De krant vond Liberale lessen dusdanig interessant dat ze het boek de aandacht schonk die het verdiende in de reeds genoemde rubriek.

  Meer informatie
 4. Bekroond hoogleraar staatsrecht lovend over ‘Het verhaal van de grondwet’

  Douwe-Jan Elzinga is een van de grote namen uit het staatsrechtwereldje. Wanneer een boek door deze hoogleraar staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen positief wordt bevonden, dan weet men doorgaans dat er buitengewoon kwalitatief en nauwgezet werk is geleverd. Het verhaal van de grondwet beschreef Elzinga als ‘een zeer boeiend geschrift’, ‘een must’ en ‘een eye-opener’. Daarenboven had het boek volgens de hoogleraar ‘alles in zich om een bestseller te worden’. Voermans was uiteraard zeer verheugd over deze lovende woorden en reageerde dientengevolge met ‘ik

  Meer informatie
 5. Pieter van Os praat over ‘Liever dier dan mens’ op NPO Radio 1

  Liever dier dan mens is een onwaarschijnlijk overlevingsverhaal over een orthodox-joodse vrouw die wist te ontkomen aan de machtige hand van de Duitsers geschreven door Pieter van Os. Naar aanleiding van het verschijnen van het mooie boek – dat gelauwerd werd door niemand minder dan Geert Mak – werd de journalist uitgenodigd om het een en ander te vertellen over de hoofdpersoon van het waargebeurde verhaal en zijn nauwgezette onderzoek van de afgelopen vier jaar. Het fragment met de enthousiaste Pieter van Os kunt u hier luisteren.

  Meer informatie