Nieuws

 1. ‘Het stemmetje in je hoofd’ besproken in Knack

  Katrien Elen bespreekt Het stemmetje in je hoofd van Ethan Kross in Knack. Kross stelde na het ontvangen van een 'onschuldige' dreigbrief vast dat ook hij behoorlijk kan piekeren. 'Die vaststelling – niemand is immuun voor ‘de kwelduivel in zijn hoofd’ – vormde de aanleiding voor zijn recente boek Het stemmetje in je hoofd, waarin hij technieken meegeeft om die stem te temmen'.

  Meer informatie
 2. ‘Monstrum’ besproken in Het Parool

  Recensent Dries Muus schrijft in Het Parool over Monstrum van Miquel Bulnes dat er veel over de roman te zeggen valt 'maar niet dat ­Miquel Bulnes zich een aanhanger toont van het adagium "less is more". Dat is maar goed ook. Er zijn weinig Nederlandse auteurs die binnen één roman de grote kwesties van onze tijd kunnen aankaarten.'

  Meer informatie
 3. Lale Gül te gast bij Op1

  Lale Gül was onlangs te gast bij Op1 om te vertellen over haar boek Ik ga leven en de discussie aan te gaan met andere mensen uit de Turks-Nederlandse gemeenschap. Gül benadrukt de nuance die in haar boek te zien is over de diverse ervaringen binnen de Turks-Nederlandse gemeenschap.

  Meer informatie
 4. ‘De laatste overval’ besproken in Trouw

  Onlangs besprak recensent Paul van der Steen in Trouw het recent verschenen boek De laatste overval van Tanja Holzhey en Gabri van Tussenbroek. In De laatste overval duiken Holzhey en Tussenbroek in het leven van een verre voorvader van Holzhey die als overvaller in Amerika bekendheid kreeg als 'Black Bart', 'die pleegde het soort berovingen dat later was te zien in westerns'.

  Meer informatie
 5. Ellen de Bruin te gast bij Opium

  Onlangs was Ellen de Bruin te gast bij het radioprogramma Opium op NPO Radio 4 om te vertellen over haar recent verschenen boek Kraaien in het paradijs. Kraaien vliegen als een rode draad door het boek:

  Meer informatie