Nieuws

 1. Filmrechten ‘Ik blijf bij je’ van Abbie Chalgoum verkocht

  Producent Pupkin heeft de filmrechten voor Abbie Chalgoums biografische roman Ik blijf bij je verkregen. Afgelopen week tekenden Pupkin, Chalgoum en coauteur Alwin Grijseels het contract.

  Meer informatie
 2. Interview met Louise O. Fresco in het NRC

  Afgelopen week verscheen er een uitgebreid interview in NRC Handelsblad met Louise O. Fresco over haar onlangs verschenen boek, De plantenjager uit Leningrad. Het is een verhaal over de Russische plantkundige Nikolaj Vavilov, die als hoofd van het Instituut voor Plantnijverheid in Leningrad baanbrekend werk verrichtte op het gebied van plantveredeling in tijden van het Stalin-regime.

  Meer informatie
 3. ‘Voor profeet en Führer’ besproken in NRC ●●●●

  Afgelopen week verscheen er een uitgebreide recensie in NRC Handelsblad over het onlangs verschenen boek van David Motadel, Voor profeet en Führer. NRC Handelsblad waardeert het boek van Motadel met vier ballen.

  Meer informatie
 4. Lale Gül wint NS Publieksprijs 2021

  Gisteravond werd bij talkshow M bekendgemaakt dat de debuutroman Ik ga leven van Lale Gül bekroond wordt met de NS Publieksprijs. Met ruim 32% van de 210.130 uitgebrachte stemmen besloot het publiek dat Ik ga leven officieel het boek van het jaar is geworden.

  Meer informatie
 5. Interview met Lucas Verweij in Tijdgeest

  Afgelopen week verscheen er een uitgebreid interview met Lucas Verweij in Tijdgeest het weekendmagazine van Trouw. Hier sprak Lucas Verweij over zijn boek dat binnenkort verschijnt, Beslissen in één seconde. Lucas Verweij beschrijft in zijn boek meerdere facetten van het scheidsrechteren, benaderd vanuit filosofisch en psychologisch perspectief.

  Meer informatie