Nieuws

 1. ‘Ruw ontwaken’ en ‘Ontspoord kapitalisme’ besproken in NRC: ‘Bert de Vries en Gabriël van den Brink kruisen de degens met het kapitalisme’

  Vandaag verscheen een artikel in de NRC waarin zowel Ruw ontwaken uit een neoliberale droom van Gabriël van den Brink als Ontspoord kapitalisme van Bert de Vries worden besproken. Menno Hurenkamp beloont het boek van Bert de Vries met vier ballen en noemt het een 'gedegen bespreking van de geschiedenis van het economisch denken' waarin de Vries de economische wetenschap onttovert:

  Meer informatie
 2. ‘Ruw ontwaken uit een neoliberale droom’ online gepresenteerd

  Dadelijk wordt het nieuwe boek van Gabriël van den Brink, Ruw ontwaken uit een neoliberale droom, online gepresenteerd. Het programma luidt als volgt:

  Meer informatie
 3. Interview Bert de Vries in NRC

  Vandaag verscheen een interview in de NRC met Bert de Vries naar aanleiding van zijn nieuwe boek Ontspoord kapitalisme. Met Mark Kranenburg sprak hij over zijn werk, dat door de actualiteit is ingehaald:

  Meer informatie
 4. Interview Fik Meijer in Elsevier

  Afgelopen zaterdag verscheen er een interview met Fik Meijer in Elsevier. De classicus en oudhistoricus spreekt hierin over zijn nieuwe boek, Droom of daad, waarin hij de geschiedenis van Olympische Spelen blootlegt: de foutieve mythen die hieromheen hangen en de grote problemen waar het evenement de laatste jaren mee kampt.  

  Meer informatie
 5. Interview Bert de Vries in Financieele Dagblad en Trouw

  Afgelopen weekend verschenen in Trouw en het Financieele Dagblad interviews met voormalig CDA fractievoorzitter Bert de Vries. In beide stukken benadrukt de Vries - net als in zijn nieuwe en onlangs verschenen boek Ontspoord kapitalisme - dat de Europese muntunie is gefaald. In het Financieele Dagblad stelt hij:

  Meer informatie