Nieuws

 1. René van Rijckevorsel te gast bij Omroep Brabant: ‘Prachtige ontknoping’

  Afgelopen maandag was René van Rijckevorsel te gast bij het radioprogramma Muziek & Zo van Omroep Brabant om te praten over zijn jongste boek, Zwanenbroeders. Deze gloednieuwe thriller vertelt het verhaal van een roofmoord in een kunsthandel in ‘s-Hertogenbosch, waarbij een kostbaar middeleeuws Mariabeeld wordt meegenomen. Wat hebben de Zwanenbroeders – een roemrucht Bosch’ genootschap uit 1318 waarvan de familie van het slachtoffer al vele generaties lid is – met de misdaad te maken?

  Meer informatie
 2. Rectificatie

  In de dichtbundel Ik weet niet welke weg je neemt, samengesteld door Arie Boomsma en verschenen in 2015, is het gedicht ‘Fedde logeert’ zonder toestemming van de dichter Eus van der Wal gepubliceerd. Daarvoor bieden wij Eus van der Wal (die als dichter onder de naam ‘Eus’ bekend staat) onze excuses aan.

  Meer informatie
 3. Connie Palmens I.M. wordt vierdelige dramaserie

  Regisseur Michiel van Erp gaat de roman I.M. van Connie Palmen omsmelten tot een vierdelige dramaserie op televisie. Het beroemde boek van Palmen verscheen in 1998, drie jaar na de dood (op zijn verjaardag, 14 februari) van haar geliefde, Ischa Meijer, journalist, televisiepersoonlijkheid en schrijver, eveneens door Prometheus uitgegeven. In het boek wordt Palmen verliefd op de getormenteerde maar hoogst intelligente journalist en krijgen de twee een liefdesrelatie die zal uitgroeien tot een van de beroemdste uit de Nederlandse letteren.

  Meer informatie
 4. Hoor nu mijn stem van Franca Treur genomineerd voor CLO Juryprijs 2018

  Zojuist werd bekend dat de veelgeprezen roman van Franca Treur, Hoor nu mijn stem, is genomineerd voor de CLO Juryprijs 2018. Deze bejubelde roman gaat over de gereformeerde gemeenschap en het moeten kiezen tussen het klimmen op de trappen van Gods genade en het klimmen op de maatschappelijke ladder en werd destijds warm onthaald door de pers.

  Meer informatie
 5. Hoogleraar Marita Mathijsen over Thorbecke wil het: ‘Fenomenaal portret’

  Onlangs publiceerde hoogleraar Marita Mathijsen een lovende bespreking van de door Remieg Aerts gescheven biografie van Thorbecke, Thorbecke wil het. Tien jaar lang werkte Aerts aan het boek, een monumentale biografie van de schrijver van Nederlandse grondwet, Johan Rudolf Thorbecke. Als halve Duitser en lutheraan uit Zwolle maakte Thorbecke eerst carrière in de wetenschap, als classicus, filosoof, historicus en jurist. Daarna legde hij van 1848 tot 1872 als grondwetgever, Tweede Kamerlid en premier van drie kabinetten zijn wil op aan de Nederlandse politiek. Met zijn grondwet opende

  Meer informatie