Nieuws

 1. Lauren Lauret wint Dirk Jacob Veegens Prijs 2022

  Lauren Lauret ontvangt binnenkort de Dirk Jacob Veegens Prijs 2022 voor haar proefschrift 'Regentenwerk. Vergaderen in de Staten-Generaal en de Tweede Kamer, 1750-1850'. De handelseditie van dit proefschrift verscheen in 2020 bij Uitgeverij Prometheus als Regentenwerk.

  Meer informatie
 2. De Telegraaf bespreekt ‘Julia’ van Rosita Steenbeek ★★★★

  Julia, de nieuwste roman van Rosita Steenbeek, is afgelopen week besproken in De Telegraaf. Recensent Eline Verburg is enthousiast: ‘Julia is beslist meer dan een historisch liefdesverhaal. Rosita Steenbeek heeft zich terdege in haar leven verdiept en weet de jonge vrouw sterk neer te zetten als exponent van een bijzondere tijd, de bloei van het Romeinse Rijk onder keizer Augustus, na de moord op Julius Caesar.’

  Meer informatie
 3. Trouw interviewt Nina Polak over ‘Buitenleven’

  Afgelopen week verscheen een interview met Nina Polak in Trouw. Journalist Sander Becker opent het interview als volgt:

  Meer informatie
 4. Eline Helmer te gast bij Tijd voor MAX

  Eline Helmer schoof aan bij presentatoren Martine van Os en Sybrand Niessen om te vertellen over haar debuut Een Rus als ik. Helmer woonde vijf jaar lang in Rusland, eerst in Pskov en later in de hoofdstad St. Petersburg. In dit boek deelt zij haar ervaringen als nieuwkomer in Rusland; inkijkjes in het dagelijks leven daar en dialogen met de bijzondere mensen die zij heeft ontmoet. In het interview vertelt Helmer grappige anekdotes over Russisch leren en de uitdaging van inburgeren in een land waarvan ze de cultuur destijds nauwelijks kende.

  Meer informatie
 5. Drie titels van Uitgeverij Prometheus op longlist Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar

  De Prijs voor het Belangrijkste Boek van het Jaar heeft haar eerste longlist bekendgemaakt. De jury van de Prijs heeft uit bijna 400 inzendingen vijftien titels gekozen voor op de longlist van 2022, die een breed scala aan onderwerpen beslaan. De lijst is een verzameling van boeken die je nu moet lezen om deze tijd te begrijpen; ze zijn relevant, invloedrijk en bieden een nieuw perspectief.

  Meer informatie