Nieuws

 1. Column Lotte Jensen in de Volkskrant over ‘De ideale universiteit’

  Lotte Jensen, hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit, schreef een column rondom het recent verschenen boek van Floris Cohen, De ideale universiteit: "Toen ik het zojuist gelanceerde boek De ideale universiteit van Floris Cohen las, klaarde ik helemaal op." Jensen bespreekt wat er volgens haar moet veranderen op de Nederlandse universiteiten en prijst Cohen's ideeën: "Het klinkt me als muziek in de oren. [...] In Cohens model kan het allemaal. Hoewel ik het lang niet met al zijn voorstellen eens ben, vind ik zijn aanpak beslist verfrissend."

  Meer informatie
 2. Charlotte Mutsaers wint VUB-literatuurprijs

  Vandaag is bekendgemaakt dat Charlotte Mutsaers de jaarlijkse VUB-literatuurprijs, de Luc Bucquoye-prijs, heeft gewonnen!

  Meer informatie
 3. Interview met ‘klimaatfactchecker’ Bart Verheggen in Reformatorisch Dagblad

  Gister verscheen een interview met Bart Verheggen in het Reformatorisch Dagblad over zijn nieuwe boek Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering. 

  Meer informatie
 4. Prachtig stuk over Ischa Meijer door Onno Blom in de Volkskrant

  Onno Blom schreef een prachtig stuk in de Volkskrant over het leven van Ischa Meijer en de boeken die verschenen ter gelegenheid van zijn 25e sterfdag. Blom noemt Brief aan mijn moeder - gebundeld in Zó, en niet anders - "het belangrijkste wat Ischa heeft geschreven". Ook prijst hij het mooie voorwoord dat Connie Palmen hierbij schreef, "waarin zij het schrijven van Brief aan mijn moeder 'een daad van ongehoorde moed' noemde".

  Meer informatie
 5. Interview met Floris Cohen over ‘De ideale universiteit’ in Trouw

  Afgelopen zaterdag verscheen er een interview met Floris Cohen over zijn pas verschenen boek 'De ideale universiteit'. Hierin ontwerpt Cohen een radicaal maar praktisch voorstel om de Nederlandse universiteiten te hervormen. Aanleiding was de groeiende stapel betogen over wat er allemaal mis is aan de universiteit. Merendeels scherpe analyses, zegt Cohen, maar ze komen niet altijd tot een voorstel over hoe het dan wél moet. “Ik voelde me uitgedaagd om dat op te schrijven.” zegt hij in het interview. De schets van zijn ideaal begint met de overtuiging dat de universiteit een

  Meer informatie