Nieuws

 1. Hans Renders over De hoeve en het hart

  Op zondag 18 augustus sprak Hans Renders (hoogleraar geschiedenis en theorie over de biografie) over De hoeve en het hart van Enny de Bruijn bij NOS Met Het Oog Op Morgen. Vol lovende woorden bespreekt hij de familiebiografie die gefundeerd is door diepgaand onderzoek van een onvoorstelbare hoeveelheid archiefstukken. Enny de Bruijn weet een bijzondere familiegeschiedenis te schrijven waarin de boerenstand in ere wordt hersteld. De intieme geschiedenis wordt onder andere gevormd door de briefwisseling van vader en zoon, waarin het leven in het zeventiende-eeuwse Herwijnen geïllustreerd

  Meer informatie
 2. Sylvia Hubers genomineerd voor de Halewijnprijs 2019

  Met haar werk Wat als we niet waren betoverd is Sylvia Hubers genomineerd voor de 33ste uitreiking van de Halewijnprijs. De jury bestaat dit jaar uit Peter Altena, Annelies Eisinga, Pon Kranen en Philo Offermans. In januari 2020 zullen de winnaars voor de Halewijnprijs en de Reinaerttrofee bekend worden gemaakt en op 5 april 2020 zal de prijsuitreiking plaatsvinden. De prijs is een mooi geldbedrag en een kleinplastiek in brons van kunstenaar van Dick van Wijk. Meer informatie over de Halewijnprijs vindt u hier.

  Meer informatie
 3. Kevin van Vliet geïnterviewd in HP/De Tijd

  Vandaag verscheen een interview met Kevin van Vliet in HP/De Tijd naar aanleiding van zijn debuut Wolfsjong dat op 12 augustus 2019 verschenen is. Een geestige conversatie met Van Vliet waar hij niet alleen over het boek vertelt, maar ook met enige zelfspot verklaart waarom hij geen pseudoniem heeft aangenomen en wat hij zelf de beste én de slechtste zin van zijn novelle vindt.

  Meer informatie
 4. ‘Dwars door het Midden-Oosten’ Boek van de dag in HMC

  Dwars door het Midden-Oosten, het boek van Carolien Roelants, is verkozen tot Boek van de dag door Holland Media Combinatie (o.a. uitgever van Haarlems Dagblad, IJmuider Courant, Leidsch Dagblad, De Gooi- en Eemlander en Noordhollands Dagblad). De recensent prijst Roelants' inzicht in "de warrige politieke kluwen die [het Midden-Oosten] gezamelijk vormt" en zegt dat "wie graag iets beter wil begrijpen hoe de oorlogen in Syrië en Jemen zijn ontstaan, waarom die jonge Saudische hervormer eigenlijk toch een ordinaire dictator blijkt te zijn en waarom de wapenhandelaren zo blij zijn dat Donald

  Meer informatie
 5. Maxim Februari bij Zomergasten

  Gisteravond was Maxim Februari bij Zomergasten! Hier besprak hij onder meer vrolijke dingen als Fred Astaire en zijn schrijfwerk, maar ook serieuzere dingen als zijn transitie van vrouw naar man en het verlies van een partner. NRC omschreef de uitzending als "een feest" en zei dat "je je steeds harder ging afvragen waarom ze Maxim Februari niet al veel eerder hebben uitgenodigd." Ook Parool was positief en omschreef Februari als "een intrigerende Zomergast, die meer om het lijf had dan zijn lijf". Tot slot was ook de Volkskrant lovend: de recensie noemde Februari humoristisch en charmant.

  Meer informatie