Nieuws

 1. Frans-Paul van der Putten te gast bij OVT

  Afgelopen zondag was Frans-Paul van der Putten te gast bij het radioprogramma OVT om te vertellen over zijn nieuwe boek De wederopstanding van China. In het boek beschrijft hij de geschiedenis van de opkomst - of beter gezegd terugkeer - van China als wereldmacht, vanaf de opiumoorlogen tot het heden.

  Meer informatie
 2. Connie Palmen vanavond bij talkshow M

  connie palmen

  Vanavond schuift Connie Palmen aan bij talkshow M in verband met haar driedubbele jubileum: ze wordt morgen 65 jaar, is inmiddels 30 jaar schrijfster, en haar debuut De Wetten is onlangs verschenen in de 40ˢᵗᵉ druk. Tevens komt de vierdelige dramaserie I.M. later dit jaar uit en verschijnt in januari de Amerikaanse editie van Jij zegt het. In de uitzending zal worden teruggeblikt en vooruitgekeken.

  Meer informatie
 3. Lilianne Ploumen te gast bij talkshow M en interview Volkskrant Magazine

  Gisteravond was Lilianne Ploumen te gast bij talkshow M om te praten over haar nieuwe boek, De deur naar de macht. Met het boek wil ze haar stem laten horen: 'Als je wilt dat er iets verandert, moet je je laten horen. Je bent nooit de enige die verandering wilt, dus je moet altijd bondgenoten zoeken.'

  Meer informatie
 4. ‘Kruis of munt’ besproken in Trouw Tijdsgeest

  kruis of munt

  De heruitgave van Kruis of munt is besproken in Trouw Tijdsgeest. Recensent Gerwin van der Werf 'had nog nooit van het boek, noch van de schrijfster gehoord, maar het is een canon-waardige klassieker' en vraagt zich af 'hoe wij hem met zijn allen hebben kunnen vergeten'. Volgens hem is het boek 'de vrouwelijke pendant van Bordewijks Karakter' en een 'uitzonderlijk goede roman'.

  Meer informatie
 5. ‘Het landschap, de mensen’ besproken in NRC ••••

  landschap

  NRC waardeert Het landschap, de mensen van Auke van der Woud met vier ballen. Volgens recensent Bernard Hulsman gaat Van der Woud 'net als in zijn voorgaande boeken (...) weer een aantal Nederlandse mythes te lijf', in dit geval 'zijn het clichés over het volkskarakter en het poldermodel die het moeten ontgelden.' Volgens Hulsman sluit Het landschap, de mensen 'aan op de reeks magistrale cultuurstudies die hij de afgelopen twee decennia schreef over de snelle en radicale veranderingen die Nederland in de tweede helft van de 19de  eeuw doormaakte'.

  Meer informatie