Nieuws

 1. Mai Spijkers vanavond bij DWDD over totstandkoming ‘Vuur en woede’

  Mai Spijkers, directeur van Uitgeverij Prometheus, zal vanavond te gast zijn bij De Wereld Draait Door. Hij zal het hebben de totstandkoming van Vuur en woede, de Nederlandse vertaling van Fire and Fury, dat vanaf morgen in de winkels ligt.

  Meer informatie
 2. Nederlandse vertaling ‘Fire and Fury’ zaterdag in de boekhandel

  Fire and Fury is de grote sensatie van dit moment. Het spraakmakende boek van onderzoeksjournalist Michael Wolff over het eerste jaar van president Donald Trump in het Witte Huis is een waanzinnig succes. Er werden in het eerste weekend maar liefst 29.000 fysieke exemplaren en 250.000 e-books verkocht, waardoor de voorraad direct op was. President Donald Trump sprak schande van het boek, maar het leespubliek werd alsmaar nieuwsgieriger.

  Meer informatie
 3. Groot stuk over Raduan Nassar in De Groene Amsterdammer

  ©Klaus-Mitteldorf

  In De Groene Amsterdammer verscheen vandaag een uitgebreid artikel over het werk van de onvolprezen Braziliaanse auteur Raduan Nassar. Recent verschenen in het Nederlands de twee novelles Een glas woede en Bijbelse landbouw. Cyrille Offermans gaat in dit artikel in op onder andere Nassars originele schrijfstijl en de culturele context van zijn werk.

  Meer informatie
 4. Vier sterren in Knack voor Een heldenleven van Persis Bekkering

  Vandaag verscheen in het Vlaamse magazine Knack een lovende recensie van Roderick Six voor Een heldenleven, de debuutroman van Persis Bekkering die vorige week verscheen. Na alle lof in de Nederlandse kranten krijgt het boek maar liefst vier sterren.

  Meer informatie
 5. Louise Fresco te gast bij BNR Nieuwsradio

  Louise Fresco was eerder vandaag te horen in het programma Hemmen op BNR Nieuwsradio. De auteur en hoogleraar sprak in de uitzending over 2018 als het 'jaar van Afrika', en kaartte het grote drama aan dat de wereld staat te wachten als er niets verandert in het westerse beleid jegens het continent. De explosieve bevolkingsgroei en rappe verstedelijking zullen leiden tot hongersnood en massamigratie op ongekende schaal, iets wat Fresco beschouwt als het grootste probleem van dit moment.

  Meer informatie