Nieuws

 1. Veel media aandacht voor ‘Kalifaatontvluchters’ van Marion van San

  Het nieuwe boek Kalifaatontvluchters van Marion van San krijgt volop aandacht in de media. Zij werd geïnterviewd door het NRC Handelsblad, Het Parool en De Volkskrant. Bovendien had ze een televisie-optreden bij EenVandaag en een radio-optreden bij MAX Nieuwsweekend. Kalifaatontvluchters is een verhaal over families die hun kinderen kwijtraakten aan de ideologie van IS, maar van wie een aantal het kalifaat wist te ontvluchten.

  Meer informatie
 2. Mooi stuk over ‘Liever dier dan mens’ in Vrij Nederland

  Pieter van Os wist van het turbulente en onwaarschijnlijke overlevingsverhaal van de orthodox-joodse Malah Rivka Kizel uit Polen een zeer interessant historisch en politicologisch document te maken dat je bij de keel weet te grijpen door de manier waarop de hoofdpersoon keer op keer de dans weet te ontspringen, maar ook hoe vele andere joden in de omgeving op mensonterende wijze geëxecuteerd werden. Carel Peeters van Vrij Nederland sprak met Pieter van Os over dit onlangs verschenen boek genaamd Liever dier dan mens. Naast het feit dat Peeters bemerkte dat schrijver Van Os op een meticuleuze

  Meer informatie
 3. Gouden Boek voor ‘Lieve Mama’ van Esther Verhoef

  Vandaag is Lieve mama van Esther Verhoef bekroond met een Gouden Boek. Esther Verhoef werd vanochtend verrast met de unieke oorkonde bij televisieprogramma Koffietijd. Van het boek werden sinds het verschijnen in 2017 meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

  Meer informatie
 4. Trouw interviewt Maarten Meester over zijn methode tegen milieuvervuiling

  Hoe kunnen we minder vervuilen? En wat heeft het voor zin om milieuvriendelijk te handelen? In de nieuwe Nieuw Licht editie van Maarten Meester beantwoordt de filosoof deze (en meer!) vragen over de Meester-methode- en zijn perspectief op milieuproblematiek.

  Meer informatie
 5. Mooie bespreking van ‘Wegwee’ in Dagblad van het Noorden

  Velen dromen van lange reizen naar verre oorden, maar haken uiteindelijk dan toch af bij het vervelende idee dat ze hun eigen heimat, familie en vrienden zullen missen. Er zijn echter uitzonderingen. Kijk maar naar de goedlachse en toonaangevende psycholoog Ap Dijksterhuis, die absoluut geen last van heimwee heeft. Integendeel, de beste man heeft wegwee!  Zijn Wanderlust bracht hem daarom tot een maandenlange reis door Azië waar hij nogal wat landen bezocht. Naast bekendere plekken zoals Japan en Zuid-Korea, deed hij ook dictatoriale landen zoals Noord-Korea en Turkmenistan aan.  Het

  Meer informatie