Nieuws

 1. ‘Experiment Mensheid’ besproken in de Nederlandse Boekengids

  Meer informatie
 2. Margriet van der Heijden op shortlist Libris Geschiedenis Prijs

  Afgelopen zondag is bij het radioprogramma OVT bekendgemaakt dat Denken is verrukkelijk van Margriet van der Heijden op de shortlist staat van de Libris Geschiedenis Prijs. Deze prestigieuze prijs wordt uitgereikt aan het beste historische boek voor een algemeen publiek.

  Meer informatie
 3. Jeroen Dijsselbloem te gast bij Tijd voor MAX

  Gisteren was Jeroen Dijsselbloem te gast bij Tijd voor MAX. Daar vertelde hij samen met zijn moeder over zijn recent verschenen boek De Onderwijsfamilie. 

  Meer informatie
 4. Interview met Alfons Lammers in NRC Handelsblad

  Vorige week verscheen er een uitgebreid interview door Jannetje Koelewijn met Alfons Lammers in NRC Handelsblad, over zijn brievenboek Het ergste moet nog komen. Alfons Lammers besloot zijn brieven van het verleden te herlezen, en op deze manier de verloren kunst van het briefschrijven tot leven te wekken, in een kritische doch humoristisch brievenboek.

  Meer informatie
 5. Herman Tjeenk Willink te gast bij Met Het Oog Op Morgen

  Afgelopen week sprak Herman Tjeenk Willink bij radioprogramma Met het Oog op Morgen over zijn boek Kan de overheid de crisis aan? In zijn boek bespreekt hij hoe de gebreken van de overheid extra zichtbaar worden als gevolg van de coronacrisis. ‘De conclusie is: Het is het functioneren van de overheid zelf die de democratische rechtsorde aantast. [...] Het is betonrot’, aldus Herman Tjeenk Willink. U kunt de aflevering hier luisteren.

  Meer informatie