‘Let op mijn woorden’ van Griet Op de Beeck zeer positief gerecenseerd


In het NRC Handelsblad is het nieuwe boek van de Vlaamse schrijfster beoordeelt met vier ballen! Let op mijn woorden is onlangs uitgekomen en staat qua onderwerp in zekere zin het dichtstbij   haar tweede roman Kom hier dat ik u kus. In Let op mijn woorden is zij persoonlijker dan ooit. Zo vertoont het verhaal van de vrouwelijke protagonist Lise bijzonder veel verwantschap aan dat van Op de Beeck. Gelauwerd recensent Thomas de Veen prijst de roman en noemt het in ‘literaire zin Op de Beecks beste roman – juist omdat het op het oog haar eerlijkste, meest autobiografische roman is.’

De recensie uit de NRC vindt u hier.


Lise weet het niet zo goed, hoe leven gaat. Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late twintiger. Ze vindt nochtans dat ze eigenlijk geen reden tot klagen heeft, zoals de meeste mensen die proberen sterk te zijn en het goed te doen. Dus zij gaat door, en probeert diegene te worden die ze denkt te moeten zijn. Let op mijn woorden is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die de rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Over de onontkoombaarheid van verlies en het belang van blijven zoeken. Over de angst om te dromen en een diep verlangen naar beter dat misschien wel bestaat voor wie weigert op te geven. Misschien. Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht.

Griet Op de Beeck is sinds haar gelauwerde debuutroman Vele hemels boven de zevende (2013) niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse letteren. Zij verkocht reeds meer dan 1,5 miljoen boeken. Haar werk wordt verfilmd, bewerkt voor toneel en vertaald in negen talen. Let op mijn woorden is haar vierde roman.