750.000 Amerikaanse exemplaren Woodward verkocht in één dag


Vandaag werd bekendgemaakt dat er op de eerste dag van publicatie maar liefst 750.000 exemplaren verkocht zijn in de Verenigde Staten van het boek Fear van journalist Bob Woodward. De Nederlandse vertaling, getiteld Angst, ligt donderdag 20 september in de boekhandels.

Gisteren verscheen er in NRC Handelsblad een recensie van Fear waarin recensent Bas Blokker het boek vier ballen gaf. Blokker oordeelt: ‘grondiger dan anderen schildert [Woodward] de chaos rondom een luie, onwetende, gierige en non-stop liegende president.’

Klik hier om de volledige recensie te lezen.

Bob Woodward biedt met zijn tijdens acht verschillende presidenten, vanaf Nixon tot en met Obama, aangescherpte gezaghebbende journalistieke pen ongekend precies inzicht in de schokkende gang van zaken in het Witte Huis van Donald Trump en in de manier waarop de president beslissingen neemt over belangrijke nationale en internationale politieke kwesties. Angst – gebaseerd op honderden uren interviews met rechtstreekse bronnen, vergaderverslagen heet van de naald, dossiers, documenten en persoonlijke dagboeken – brengt de explosieve debatten aan het licht die de besluitvorming aansturen in het Oval Office, de Situation Room, de Air Force One en de woonvertrekken van het Witte Huis.

Angst is het scherpste en diepgaandste portret van een zittende president ooit geschreven tijdens de eerste jaren van een regering,’ aldus Jonathan Karp, directeur en uitgever van de Amerikaanse uitgeverij Simon & Schuster. ‘Dit is het verhaal over president Trump van binnenuit, zoals alleen Bob Woodward dat kan vertellen.’

De Amerikaanse onderzoeksjournalist Bob Woodward is redacteur bij The Washington Post, waar hij al 47 jaar werkt. Hij was medewinnaar van twee Pulitzerprijzen: de eerste voor de berichtgeving door hem en Carl Bernstein in The Post over het Watergate-schandaal, en de tweede in 2003 voor de berichtgeving over 9/11 en de gevolgen, waarbij hij eerste verslaggever was. Angst is het negentiende boek dat Woodward bij Simon & Schuster publiceert, het eerste was All the President’s Men in 1974. Alle achttien eerdere boeken, waarvan hij auteur of medeauteur was, zijn non-fictiebestsellers geworden, en twaalf ervan werden #1-bestsellers in Amerika.

ISBN: 978 90 446 3992 6

Prijs: 19,99

Voor meer informatie over het boek en de auteur kunt u contact opnemen met de afdeling publiciteit: publiciteit@pbo.nl.