Ap Dijksterhuis geeft lezing bij Studium Generale
Op maandag 8 mei geeft Ap Dijksterhuis tezamen met medereisliefhebber Tomislav Perko een lezing bij Studium Generale, het academisch podium voor wetenschap, kunst en cultuur. Dit naar aanleiding van het recent verschenen boek Wie (niet) reist is gek dat pleit voor het zoveel mogelijk reizen, waarover Dijksterhuis reeds een interview gaf in het Dagblad van het Noorden. De auteur zal de aankomende tijd veel in de media verschijnen om verder over dit goed lopend boek te praten. Zo komt Dijksterhuis bij Everts staat op, HP/De Tijd en RTL Late Night.
Om de lezing bij te wonen, klik hier.
Over Wie (niet) reist is gek:
Wie (niet) reist is gek is één grote lofzang op het reizen door succesvol psycholoog, maar ook hartstochtelijk reiziger Ap Dijksterhuis. Als geen ander weet hij welke immense effecten het reizen heeft op onze gesteldheid. Het is dé manier om ons brein soepel te houden, het reikt ons inspiratie en creativiteit aan, haalt vooroordelen onderuit, maakt ons gelukkiger, en verlengt, ten slotte, ons leven.
Volgens Dijksterhuis zijn de voordelen van reizen werkelijk onbegrensd en dat schildert hij met verve in een machtig panorama. In vliegende vaart en met veel humor voert hij ons mee van India tot de VS, van Ecuador tot Zanzibar, van Birma tot Iran, en van Wit-Rusland tot Bhutan. Hilarische, maar ook penibele reiservaringen verbindt hij aan verrassende psychologische inzichten. Wie (niet) reist is gek is verplichte kost voor iedereen die van reizen houdt, met slechts een rugzak of omringd door luxe in vijfsterrenhotels, naar verre oorden of dichter bij huis, actief of dromend in de leunstoel.
Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar, schrijver, spreker, ondernemer en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Hij is hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Eerder schreef hij Op naar geluk en De merkwaardige psychologie van een wijndrinker. Van zijn boek Het slimme onbewuste zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.
Over Het slimme onbewuste:
‘Dijksterhuis heeft een prettige en soms ook humoristische schrijfstijl. (…) Het boek leest vlot weg als een spannende roman, maar is tegelijkertijd voldoende wetenschappelijk.’ De Psycholoog
‘Een van de kroonjuwelen van de recente populair-wetenschappelijke schrijverij uit eigen land.’ De Volkskrant
Over De merkwaardige psychologie van een wijndrinker:
‘Geestig, herkenbaar boek over de psychologie van een passie.’ NRC Handelsblad
Over Op naar geluk:
‘Met zijn aanstekelijke schrijfstijl en keur aan (…) onderzoeken, zet Dijksterhuis de lezer langzaam aan tot nadenken.’ Psychologie Magazine