‘Buitenleven’ besproken in De Telegraaf ★★★★ en Dagblad van het Noorden★★★★★


In De Telegraaf en Dagblad van het Noorden werd de nieuwe roman van Nina Polak, Buitenleven, gerecenseerd.

Volgens recensent Lies Schut van De Telegraaf  is ‘Polak’s relaas zowel spannend als subtiel: menselijke angsten en driften legt ze in zwierige taal bloot.’

Schut waardeert het boek met ★★★★ en concludeert lovend: ‘de onderhuidse spanning in haar personages in fraai en vaak heerlijk ontnuchterend proza te vangen. […] Heen en weer springend van stad naar platteland werkt de auteur naar een verrassend einde toe. De menselijkheid daarvan – onvolkomheden en obsessies onder ogen kunnen zien – vormt een roerend slotakkoord.’

In het Dagblad van het Noorden is recensent Koen Schouwenburg net zo enthousiast: ‘Net als in haar vorige boek excelleert Polak: Buitenleven is een zeer sterke en gelaagde roman. De stijl is precies, sensitief en scherp. Op bijzonder fijnzinnige wijze beschrijft ze de onderhuidse spanningen tussen Esse en Rivka en werkt ze beheerst toe naar de explosieve apotheose.’ Hij geeft de roman ★★★★★.

 

Lees hier de recensie lezen uit De Telegraaf en het Dagblad van het Noorden


Over Buitenleven:

Wat deden twee vrouwen, geliefden, hier in het noorden?

Rivka en Esse houden na een paar hobbelige jaren nog steeds van elkaar. Ze verlaten de stad en betrekken op het platteland een oud huis met een diepe tuin.
Hier hopen ze te aarden, maar het buitenleven heeft op hun binnenwerelden een verschillende uitwerking. En wanneer een tv-psychiater uit een naburig dorp in hun leven verschijnt, trekt er een schaduw over de idylle.

In Buitenleven laat Nina Polak het uitgestrekte noorden het strijdtoneel zijn voor grote dromen, demonen, vrouwelijke ego’s en vooroordelen.

Bestel een exemplaar via onze webshop.

Nina Polak debuteerde in 2014 met het bejubelde We zullen niet te pletter slaan (genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de ANV Debutantenprijs en de Opzij Literatuurprijs). Haar tweede roman, Gebrek is een groot woord (2018), werd bekroond met de BNG Bank Literatuurprijs, De Inktaap en het Charlotte Köhler-stipendium. Ze schrijft over het moderne leven voor De Correspondent.