Corine Koole zoekt jou! Voor een nieuwe rubriek in De Nieuws BV wil ze achter de essentie van liefde komen en van jou horen wat nou echt belangrijk is. Wil jij met haar filosoferen over de liefde? Mail naar denieuwsbv@bnnvara.nl. Van pijn tot hartstocht, van alles samen doen tot liever alleen zijn. Alles wordt besproken in de nieuwe liefdesrubriek van De Nieuws BV. Over het opgeven van vertrouwen in de liefde tot het zweven op een wolkje in de zevende hemel. Vanaf 20 augustus gaat Corine Koole in 7 uitzendingen in gesprek met verschillende mensen en gaat zo op zoek naar de essentie van liefde.

Liefdesexpert Corine Koole bracht eind januari haar boek De zeven wetten van de liefde uit. In haar ‘liefdesbijbel’ brengt Koole haar visie van wat grote liefde is tot uiting, waarbij ze put uit de diepgaande liefdeskennis die ze opdeed als schrijver van de columns ‘Lust en Liefde’ in de Volkskrant en De Morgen en ‘Verlaten Vrouw’ in Linda. Voor deze interviews, die behoren tot de meest gelezen in Nederland, sprak ze honderden mensen over hun wel en wee in de liefde. Het boek is beslist geen interviewbundel, maar een allesomvattende blik op de liefde, gebaseerd op echt geleefde liefdeservaringen.

Columnist Sylvia Witteman benadrukt in de Volkskrant dat de kunst van het interviewen zo makkelijk nog niet is. Na haar eigen mislukte pogingen is dan ook gestopt met interviewen. ‘Wie het wél kan,’ zegt ze, ‘is Corine Koole. […] Zij beschrijft, aan de hand van interviews, waar het misgaat tussen mensen die ooit van elkaar gehouden hebben. Dat doet ze pakkend.’ Volgens Witteman doen de interviews van Koole iets met de lezer. ‘Ik kan het nooit laten die interviews te lezen. Ze zijn goed. Ze zijn héél goed. Er is maar één probleem, en dat probleem verklaart tevens het succes van die interviews: ze vreten aan je.’

Volgens Witteman geeft Koole rake inzichten in de liefdeslevens van de alledaagse mens. ‘Volgende maand komt Koole aanzetten met een vrouw wier man wel érg vaak op reis moet. Of drie avonden in de week gaat sporten. Of zijn mobieltje meeneemt als hij naar de wc gaat. Van die doodgewone dingen die mannen nu eenmaal doen, of ze nou wél of niet van plan zijn je te verlaten. Corine Koole, je wordt bedankt.’

Eerder verschenen er naar aanleiding van De zeven wetten van de liefde een recensie in Trouw en een interview in NRC. Ook werd zij in het televisieprogramma Jinek geïnterviewd over haar boek en haar ideeën over de essentie van de liefde. Presentatrice Eva Jinek verklaarde tijdens de uitzending enthousiast ‘alles wat Corine Koole schrijft te lezen’. De uitzending is hier terug te kijken. Ook sierde Koole de cover van Volkskrant Magazine, was ze te gast bij Koffietijd en verschenen er grote interviews met haar in Het Parool en het Algemeen DagbladAl eerder was zij op de radio te horen bij de programma’s Max Nieuwsweekend en Nooit meer slapen. Ten slotte besteedden ook de damesbladen, waaronder Linda, Margriet en Libelle, volop aandacht aan de auteur.


Over De zeven wetten van de liefde:

Corine Koole maakte de afgelopen jaren meer dan duizend interviews, reportages en verhalen voor kranten en tijdschriften over de liefde. Befaamd zijn haar rubrieken ‘Lust & Liefde’ in Volkskrant Magazine en De Morgen en ‘Verlaten Vrouw’ in LINDA. Voor De zeven wetten van de liefde onderzocht ze de zeven thema’s die keer op keer terugkomen als constanten in alle verhalen: verliefdheid, verlangen, seks, grote liefde, eeuwige liefde, pijn en trouw.
Voor de eerste keer deelt Corine Koole haar unieke kennis over de liefde, beschrijft de schoonheid ervan, maar ook de jaloezie, pijn en het gemis, en werpt daarmee een nieuw licht op de liefde. Welke drie fasen kent verliefdheid? Wat zijn de kenmerken van een grote liefde en over welke eigenschappen moet je beschikken om jouw liefde in stand te kunnen houden? Wat hou je over als je alle franje weghaalt, wat is de onmisbare kern van alle liefde? En aan welke voorwaarden voldoet goede seks?
De zeven wetten van de liefde is een zoektocht die leidt tot een meeslepend en vaak ontroerend en persoonlijk relaas met anekdotes, interviewfragmenten, ontmoetingen, personal history, essays en aangrijpende verhalen die vrijwel ongemerkt in elkaar overlopen tot een impressionistisch portret van de liefde, zoals dat in Nederland in deze vorm nog niet bestond.

 

Ook interessant



Erik de Lange genomineerd voor de longlist Libris Geschiedenis Prijs 2025

Erik de Lange genomineerd voor de longlist Libris Geschiedenis Prijs 2025

Met trots delen wij dat afgelopen zaterdag is bekendgemaakt dat Erik de Lange, auteur bij Uitgeverij Prometheus, met zijn boek De laatste dagen van Barbarije is genomineerd voor de longlist…

Lees verder >
‘Held in eigen verhaal’ van Iris Enthoven verschenen

‘Held in eigen verhaal’ van Iris Enthoven verschenen

Gisteren werd Held in eigen verhaal van Iris Enthoven feestelijk gelanceerd in de tuin van Prometheus, een bijzonder moment waarop vrienden, familie én helden uit het boek bijeenkwamen om te proosten. Afgelopen…

Lees verder >
De Groene Amsterdammer en NRC schrijven over ‘De laatste dagen van Barbarije’ van Erik de Lange

De Groene Amsterdammer en NRC schrijven over ‘De laatste dagen van Barbarije’ van Erik de Lange

Dit weekend verschenen er maar liefst twee recensies over De laatste dagen van Barbarije van Erik de Lange: Esha Guy Hadjadj schreef erover in De Groene Amsterdammer en Bart Funnekotter…

Lees verder >
‘Zwarte september’ van Sandro Veronesi en ‘ReinAard’ van Tom Lanoye in de top drie van HUMO

‘Zwarte september’ van Sandro Veronesi en ‘ReinAard’ van Tom Lanoye in de top drie van HUMO

Op de website van HUMO werden afgelopen weekend de tien beste boeken van 2025 tot nu toe bekendgemaakt. In de top drie pronkten twee, bij Uitgeverij Prometheus uitgegeven, boeken: Zwarte…

Lees verder >
Minidocumentaire over ‘Engelland’ van A.H.J. Dautzenberg uitgezonden bij Omroep Brabant

Minidocumentaire over ‘Engelland’ van A.H.J. Dautzenberg uitgezonden bij Omroep Brabant

Woensdag 18 juni werd er een minidocumentaire over de nieuwe roman Engelland van A.H.J. Dautzenberg uitgezonden bij Omroep Brabant. In een klein kwartier neemt Anton Dautzenberg de kijker mee naar…

Lees verder >
‘Schilfers’ van Lenny Peeters besproken in De Standaard der Letteren

‘Schilfers’ van Lenny Peeters besproken in De Standaard der Letteren

In april verscheen Schilfers van Lenny Peeters bij Uitgeverij Prometheus. Niet veel later verscheen er in De Standaard der Letteren een recensie geschreven door Bert van Raemdonck, die het boek…

Lees verder >
Recensie van ‘Een nieuw geluid’ van Gillis Dorleijn & Wiljan van den Akker in de Volkskrant

Recensie van ‘Een nieuw geluid’ van Gillis Dorleijn & Wiljan van den Akker in de Volkskrant

De dichter Sasja Janssen schreef afgelopen zaterdag een recensie over Een nieuw geluid van Gillis Dorleijn & Wiljan van den Akker in de Volkskrant. Ze verbleef ‘met plezier in het…

Lees verder >
Olivier van Beemen wint Brusseprijs 2025 met ‘Ondernemers in het wild’

Olivier van Beemen wint Brusseprijs 2025 met ‘Ondernemers in het wild’

Afgelopen zaterdag heeft onderzoeksjournalist Olivier van Beemen de Brusseprijs gewonnen met zijn boek Ondernemers in het wild. Deze prijs wordt sinds 2006 jaarlijks uitgereikt voor het beste journalistieke boek van…

Lees verder >