Dai Carter te gast bij ‘Humberto’


Vandaag was Dai Carter, ex-commando en auteur, te gast bij radioprogramma Humberto op NPO Radio 1. In het programma van Humberto sprak Carter met plaatsvervangend presentator Renze Klamer over zijn recent uitgebrachte boek Nu of nooit.

Renze Klamer vat Nu of nooit samen als ‘de levenslesen van een commando. Iedereen kan wel een beetje van die mindset van jou gebruiken.’

Volgens Klamer zijn de Special Forces, waarin Carter actief was, ‘het neusje van de zalm, the top of the top’. Vervolgens vraagt de presentator zich af of de levenslessen in Nu of nooit daardoor niet ‘ontzettend onhaalbaar’ zijn voor de lezer.

Carter legt uit: ‘Precies die vertaalslag heb ik geprobeerd te maken met dit boek. Soms zijn de verhalen die ik schrijf extreem, maar ik zal altijd terug koppelen in het boek naar waarom het iets voor jou kan betekenen. En hoe het dus bouwt aan jouw mentale kracht.’

In de rest van het gesprek gaat de auteur verder in op ‘veerkracht, discipline, pijn en leiderschap’. De lessen die hij heeft geleerd als commando kunnen worden benut door iedereen die aan zijn of haar mentale kracht wil werken.

U kunt het fragment hier luisteren.


Over Nu of nooit:

Wij opereren altijd in het diepste geheim. En moeten fysiek en mentaal voorbereid zijn op de meest extreme uitdagingen. Nu of nooit.
Het Korps Commandotroepen zijn de Special Forces van de Koninklijke Landmacht. Niet iedereen is geschikt om dit werk uit te kunnen voeren. Sterker nog, slechts een zeer select gezelschap mag zich Commando Speciale Operaties noemen. Als je de commando-opleiding haalt, komt dat niet alleen door je fysieke kracht, maar vooral omdat je mentaal krachtig bent.
Hoe mooi zou het zijn om te leren hoe je mentale kracht toe kunt passen in je eigen leven? Dai Carter deelt in dit boek de lessen die hij meenam uit zijn carrière bij de Nederlandse Special Forces. Hij ontdekte hoe belangrijk het is om mentaal krachtig te zijn, ook en vooral in het dagelijks leven. Het is zijn persoonlijke missie om zijn verhaal te delen met iedereen die zijn of haar mentale kracht wil versterken.
Bestel een exemplaar via onze webshop.

Dai Carter (1989) diende dertien jaar bij de Koninklijke Landmacht, waarvan de laatste tien bij het Korps Commandotroepen. Hij ging acht keer naar verschillende conflictgebieden en voerde daar geheime missies uit. Dai is een van de hoofdinstructeurs in het succesvolle tv-programma Kamp Van Koningsbrugge.