‘Façade’ genomineerd voor De Gouden Strop 2020!


Façade van Esther Verhoef is genomineerd voor De Gouden Strop 2020, de prijs voor het beste spannende boek.

Juryvoorzitter Koen Voskuil: ‘Verhoef beheerst de technieken van het schrijven en er zitten goede plotwendingen in die je makkelijk op het verkeerde been zetten.’ Jurylid Petra Rijkelijkhuizen: ‘Verhoef heeft misschien al een groot publiek en een groot bereik, maar dat is geen reden haar niet te nomineren. Dit is gewoon opnieuw een goede Verhoef.’

De winnaar wordt op 20 mei bekendgemaakt tijdens een live-uitzending op AD.nl. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 10.000,- en een sculptuur. Esther Verhoef won de Gouden Strop al eens in 2016 voor Lieve mama.

AD.nl blikt dagelijks vooruit met de vijf genomineerden, waarin de auteur vragen beantwoordt over zijn of haar boek én nominatie. Bekijk het vooruitblik met Esther Verhoef hier!

Meer informatie over de prijs en de nominaties vindt u hier.


Over Façade:

Hij leek zo aardig.
Dat je hem ontmoette, was toeval.
Of niet?

Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen.
Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn.

Façade is Verhoefs meest beklemmende thriller ooit; je doet geen oog meer dicht.

Esther Verhoef is een van de meest succesvolle en veelzijdige schrijvers van Nederland. Van haar psychologische thrillers en romans zijn circa 2,4 miljoen exemplaren verkocht.  Verhoefs werk is in tal van landen verschenen, waaronder in de Verenigde Staten, Duitsland en Korea, en is meerdere malen genomineerd en bekroond. Ze won onder meer de NS Publieksprijs, de Hebban Award en De Gouden Strop.