Filmrechten ‘Ik blijf bij je’ van Abbie Chalgoum verkocht


Producent Pupkin heeft de filmrechten voor Abbie Chalgoums biografische roman Ik blijf bij je verkregen. Afgelopen week tekenden Pupkin, Chalgoum en coauteur Alwin Grijseels het contract.

Producent Pieter Kuijpers:  ‘Het is een heel indringend verhaal dat Abbie en Alwin op oprechte en kwetsbare wijze hebben neergezet. Daarom spreekt het mensen ook zo aan en is het zo krachtig. Het komt recht uit zijn hart, waardoor we het verhaal wel moesten vertellen. We hopen dit in de film dan ook te evenaren.’

Abbie Chalgoum: ‘Dit is een droom die uitkomt, want als mijn verhaal ook maar één andere persoon kan helpen, dan ben ik blij. Met een film bereik je weer een ander publiek. Ik hoop dat mijn verhaal die kleine Abbie bereikt.’

 


Over Ik blijf bij je:
Het is 1983 wanneer Abbie Chalgoum als peuter van Marokko naar Nederland emigreert. Dertig jaar later is hij dé knuffelallochtoon van Venlo: hij is een populaire docent op het Valuascollege, speelt in de Venlose Revue, wordt Prins Carnaval, kruipt in de huid van Jezus tijdens de Passiespelen en staat op de kieslijst van de PvdA in Venlo. Abbie is het toonbeeld van integratie en het leven lijkt hem toe te lachen.
Maar dan, in 2013, beleeft hij de donkerste nacht van zijn leven. Vanwege de duistere stemmen in zijn hoofd lijkt er maar één uitweg mogelijk. Hij onderneemt een zelfmoordpoging die hij ternauwernood overleeft. Want wat zijn buitenkant niet laat zien, is het voortdurende gevecht om erbij te horen.
Ik blijf bij je is een ontroerend en beklemmend verhaal over een alsmaar groter wordende dreiging. Een depressie klemt zich steeds verder vast aan Abbie en wil bij hem blijven. De verstoorde band met zijn vader, de stemmen in zijn hoofd en zijn overmatige drankgebruik vormen de basis van deze ongekende tragedie.

Abbie Chalgoum (1979, Marrakech) is acteur en mbo-docent IVS.
Alwin Grijseels (1979, Tegelen) is toneelschrijver en hielp Abbie bij het schrijven van deze autobiografische roman. In 2022 verschijnt zijn theaterversie van Ik blijf bij je.