Filosofisch programma rondom ‘Studentendenken’ in Tivoli Utrecht


Tivoli Vredenburg, Uitgeverij Prometheus en het Centre for the Humanities  presenteren op woensdag 12 februari met studenten denken: een filosofische benadering van het studentenleven.

Het studentenleven is een fase van onafhankelijkheid, verandering en ontwikkeling. Nieuwe ervaringen gaan vaak gepaard met grote levensvragen. Hoe blijf ik trouw aan mezelf in deze nieuwe levensfase? Bezit ik genoeg motivatie en passie voor mijn studie? Hoe ga ik om met eenzaamheid en vriendschap? En hoe kan ik bevrediging vinden in de hectiek van het student-zijn? Tijdens dit filosofische programma in Tivoli Vredenburg wordt er gezocht naar de antwoorden op deze vragen en wordt het publiek uitgedaagd mee te denken over actuele thema’s: keuzevrijheid, prestatiedruk en zingeving.

Kan de filosofie ons handvatten bieden? Filosoof Bas Haring reflecteert op deze zaken én zijn eigen studententijd. De leidraad van de avond is het bij Uitgeverij Prometheus te verschijnen boek Studentendenken, een filosofische levensgids geschreven door drie Utrechtse studenten.

Meer informatie over het programma – evenals de kaartverkoop – vindt u hier

 


Over Studentendenken:

Het studentenleven is een fase van onafhankelijkheid, overgang en ontwikkeling. De nieuwe ervaringen gaan vaak gepaard met grote levensvragen. Bezit ik genoeg motivatie en passie voor mijn studie? Zoek ik te veel erkenning van anderen? Zijn mijn vrienden wel mijn echte vrienden? Ben ik gelukkig? Kan ik gelukkig worden? Hoe ga ik met het leven om? En heeft het leven wel zin? In Studentendenken nemen filosofiestudenten Daniel, Luuk en Veronique de lezer mee in hun persoonlijke zoektocht en ervaringen aan de hand van de filosofische theorieën die hun nieuwe inzichten hebben verschaft. Hierbij schuwen zij de grote onderwerpen niet, en gaan zij de dialoog aan over eenzaamheid, onzekerheid, prestatiedruk en liefde. Zelf bevinden de auteurs zich midden in het studentenleven, en vanuit hun eigen zoektocht naar antwoorden hopen zij de lezer inzicht en houvast te bieden. Studentendenken is een onmisbaar boek voor iedereen die meer wil weten over de dynamische belevingswereld van studenten.