Franse filmrechten Het derde huwelijk verkocht


De Franse filmrechten van Het derde huwelijk van Tom Lanoye zijn verkocht. Frakas Productions gaat het boek verfilmen. Regisseur wordt de Belg David Lambert — cineast van onder andere Hors les murs (2012) en Je suis à toi(2014). In 2007 werd Het derde huwelijk lovend ontvangen. Het boek stond op de shortlist voor de Gouden Uil en de Libris Literatuurprijs stond en er zijn er meer dan 50.000 exemplaren van verkocht.

In 2014 werd Het derde huwelijk in het Frans vertaald en eveneens lovend ontvangen door de Franstalige pers. La Libre schreef ‘un très beau roman de rentrée’ en L’Echo noemt Het derde huwelijk de explosieve opening van het nieuwe literaire seizoen door de ‘enfant terrible’ van de Vlaamse literatuur. De krant vervolgt: ‘Tom Lanoye is de meester van de volmaakte kunst van het afdwalen’.

Klik hier voor de website van Tom Lanoye. 

Over Het derde huwelijk:

Maarten Seebregs, een ontslagen locatiescout, kan de liefde van zijn leven niet vergeten. Cynisch maar met een glimlach leeft hij van zijn laatste centen. Dan doet een wildvreemde hem een winstgevend voorstel: trouwen met zijn Afrikaanse verloofde. Zodra het meisje de Belgische nationaliteit heeft verworven, kan Maarten van haar scheiden, met behoud van haar bruidsschat.
De man stelt maar één voorwaarde: ‘Je trouwt met haar, je woont met haar, je leeft met haar. Maar raak haar aan en ik sla je morsdood.’
In Het derde huwelijk tekent Lanoye opnieuw onvergetelijke personages, verwikkeld in een tragikomisch noodlot, in het eeuwig veranderlijke België, navel van een onfris ruikend Europa.

Tom Lanoye (1958) is een van de meest gelezen en gelauwerde schrijvers van België. Hij is romancier, dichter, columnist, scenarist, theaterauteur én hij schrijft dit jaar het Boekenweekgeschenk. Hij stond op de shortlist van alle grote prijzen en werd bekroond met onder meer driemaal de Gouden Uil Publieksprijs, driemaal humo’s Gouden Bladwijzer, de Gouden Uil Literatuurprijs, de Henriette Roland Holstprijs en de Gouden Ganzenveer voor zijn hele oeuvre. Veel van zijn prozawerk is verfilmd, zijn toneelstukken worden gespeeld op alle grote theaterfestivals van Europa. Hij woont en werkt in Antwerpen en Kaapstad.

‘Geestig, kritisch en gedreven.’ de Volkskrant

‘Met panache verteld, vol virtuoos gekanker en tragiek.’ Knack

‘Weer een prachtboek dat je doet schateren en huiveren en dat je met verstomming slaat.’ Elsevier

‘Perfect in elkaar getimmerd, met virtuoze, poëtische precisie.’ Het Financieele Dagblad

‘Een viersterrenroman – tragiek en humor pal naast elkaar.’ Gazet van Antwerpen