Griet Op de Beeck te gast bij Khalid & Sophie


Vandaag was Griet Op de Beeck te gast bij de nieuwe talkshow Khalid & Sophie op NPO1. Daar vertelde ze over haar nieuwe boek Jij mag alles zijn, ‘een boek voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen’, aldus presentator Khalid Kasem. Griet vertelt het boek te hebben geschreven zo dat ‘kinderen een bepaalde mate van herkenning vinden, en dat je als volwassene vanuit een meta perspectief kijkt, en misschien terugdenkt aan het kind dat je zelf bent geweest’.

U kunt de uitzending hier terugkijken.

Daarnaast verscheen er een recensie over Jij mag alles zijn in Trouw Tijdgeest. Volgens recensent Bas Maliepaard schrijft Griet op de Beeck ‘geloofwaardig en invoelend over een innemende 9-jarige (Lexi). Ze neemt jonge lezers serieus met beeldende zinnen, rake observaties en psychologische diepgang: Lexi leert gaandeweg dat ze niet alleen maar aan anderen hoeft te denken, maar ook aan haar eigen gevoelens’.

 

U kunt de recensie hier lezen.


Over Jij mag alles zijn:

Jij mag alles zijn is een verhaal voor jonge lezers en voor mensen die wel eens in het hoofd van een negenjarige willen wonen. Het is een ontroerend boek over een meisje dat dapper doet wat ze denkt dat van haar verwacht wordt, zelfs als dat ingewikkelde dingen zijn. Een verhaal over ouders en kinderen, over verdriet dat maar niet lijkt te willen overgaan, over de zoektocht naar alle soorten beter. En over liefde, en wat dat eigenlijk echt is, of zou moeten zijn.


Griet Op de Beeck (1973) ontving voor haar succesvolle debuutroman Vele hemels boven de zevende De Bronzen Uil Publieksprijs 2013. Het boek werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs 2013 en de Academica Literatuurprijs 2014. Ook haar tweede boek, Kom hier dat ik u kus, werd door lezers omarmd en genomineerd voor de NS Publieksprijs 2015. In 2016 werd Gij nu eveneens genomineerd voor de NS Publieksprijs. In 2017 verscheen haar derde roman, Het beste wat we hebben. Ze is de auteur van het Boekenweekgeschenk 2018.