Griet Op de Beeck te gast bij Tijd voor MAX!


Op Tijd voor MAX is de Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck langs geweest om te praten over Let op mijn woorden. Deze onlangs verschenen roman kreeg al een lovende recensie in het NRC Handelsblad en zelfs vijf sterren in de Elsevier (waarin de recensent het boek ‘meedogenloos mooi’ noemt). In de uitzending sprak Op de Beeck over de openbaring  die zij een tijd geleden maakte in DWDD over het misbruik door haar vader en de reacties hierop. Ook kondigde zij het derde deel van de trilogie met Het beste wat we hebben en Let op mijn woorden aan!

De uitzending vindt u hier (Griet Op de Beeck begint vanaf 8:00).


Lise weet het niet zo goed, hoe leven gaat. Niet als ze vijftien is, maar evenmin als late twintiger. Ze vindt nochtans dat ze eigenlijk geen reden tot klagen heeft, zoals de meeste mensen die proberen sterk te zijn en het goed te doen. Dus zij gaat door, en probeert diegene te worden die ze denkt te moeten zijn.
Let op mijn woorden is een roman over hoe de start van ons bestaan onontkoombaar het vervolg bepaalt, zelfs als dat een blinde vlek blijft. Over families die de rangen sluiten. Over morsige liefde en echte connectie. Over de onontkoombaarheid van verlies en het belang van blijven zoeken. Over de angst om te dromen en een diep verlangen naar beter dat misschien wel bestaat voor wie weigert op te geven. Misschien. Een verhaal dat alles blootlegt, behalve dat wat je verwacht.

Griet Op de Beeck is sinds haar gelauwerde debuutroman Vele hemels boven de zevende (2013) niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Vlaamse letteren. Zij verkocht reeds meer dan 1,5 miljoen boeken. Haar werk wordt verfilmd, bewerkt voor toneel en vertaald in negen talen. Let op mijn woorden is haar vierde roman.