Groot interview met Mark Verheijen in Telegraaf


Deze week publiceerde de Telegraaf een uitgebreid interview met oud-Kamerlid Mark Verheijen over zijn nieuwe boek Wij kennen Amerika helemaal niet, dat vandaag officieel verschijnt bij onze uitgeverij. Aan de vooravond van de aanstaande presidentsverkiezingen maakte Verheijen een reis door Pennsylvania, Ohio en Michigan, en treft een verdeeld land aan waarin het politieke systeem niet aansluit bij generatie die de macht straks moet overnemen.

”(…) Trump is niet de oorzaak, maar juist het gevolg ongebreidelde vrijhandel en globalisering waarvan een groot deel van Amerika de verliezer is. Van een versteend politiek systeem, waarin de heersende klasse steeds ouder is. Het machtige Hooggerechtshof heeft een gemiddelde leeftijd van 74 jaar, de senaat heeft de hoogste gemiddelde leeftijd ooit en de presidentskandidaten zijn allen de zeventig ruim gepasseerd. De generatie die nu aan de macht is, gaat binnenkort dood. Daarachter staat eigenlijk geen generatie om het over te nemen.”

Het volledige artikel leest u hier.

Mark Verheijen (1976) studeerde geschiedenis en filosofie, was lid van de Tweede Kamer en partijbestuurder. Hij is onder andere columnist voor De Limburger.