Happy ship Rotterdam van Meindert Fennema werd afgelopen weekend besproken in Nieuwsweekend (NPO Radio 1) door Jeroen Vullings. Volgens Vullings geeft Fennema in zijn roman rekenschap van zijn leven. Verder spreekt hij lovend over het boek. Zo merkt hij op dat Fennema schrijft over de Japanse griep en hiermee onze tijd weet binnen te halen in het boek. ‘Het is een prachtige roman, maar ook een schelmenroman. Ik heb er onbedaarlijk om gelachen en wij weten nu ongelooflijk veel over de lenigheid van geest en alle andere facetten van Meindert Fennema.’
Over Happy ship Rotterdam:
Meindert Fennema monsterde als achttienjarige aan op het vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn. Hij maakte vier Caribische cruises en een wereldreis met het ‘happy ship’ SS Rotterdam. Hij leerde met vallen en opstaan het leven op een cruiseschip kennen.
Fennema neemt je mee op reis door de opkomende gayscene in New York, de Shell-wereld op Curaçao, de Griekse beschaving op de Akropolis, de verblindende schoonheid van het Suezkanaal en het bizarre nachtleven in Aden.
In Yokohama komt er een sluipmoordenaar aan boord: de Japanse griep die het leven volkomen ontregelt. In Honolulu mogen alleen de zieken en de doden van boord, wat leidt tot een opstand onder de passagiers.
In Happy ship Rotterdam laat Fennema zien wat er kan gebeuren als de sociale scheidslijnen aan boord poreus worden. De plot is net zo onverwacht als die van Jules Verne.
Bestel een exemplaar via onze webshop.
Meindert Fennema (1946) is emeritus hoogleraar politieke theorie. Hij schreef biografieën van Hans Max Hirschfeld (Man van het grote geld) en Geert Wilders (Tovenaarsleerling), en de roman Het slachthuis. Samen met Martijn Bolkestein schreef hij Dorpspolitiek. Waar is het lokale gezag?.