Interview Ane Riel in het Parool


Vandaag verscheen een interview in het Parool met Ane Riel, naar aanleiding van haar nieuwe boek Beest, dat morgen verschijnt. Met Marjolijn de Cocq sprak ze over het grote succes van Hars, haar vorige boek, en de ‘grote emoties’ in Beest:

‘Over liefde, haat, nijd, jaloezie, angst, schuld en onschuld, geloof en twijfel. Maar het is ook een liefdesverhaal: dat van Mirko’s onmogelijke liefde voor Dodo’s moeder Danica. Want al draait alles om Dodo, Mirko is mijn echte hoofdpersoon.’

U leest het hele interview hier terug.


over Beest:

Niemand weet hoe de kleine Leon aan zijn spieren komt. Hij houdt van knuffelen, maar kent zijn eigen krachten niet. Terwijl Danica worstelt om haar zoon in bedwang te houden, worstelt haar buurjongen Mirko met zijn verboden gevoelens voor Danica. Een liefde die gedoemd is te mislukken – niet alleen omdat Mirko nog een tiener is en Danica een vrouw én moeder, maar ook omdat ze is getrouwd met Karl, een reus van een vent.

Liefde en lust drijven Mirko van zijn deugdzame huis naar Danica’s verborgen geheimen. Totdat een fatale nacht zijn leven voor altijd met dat van Leon zal verbinden.

Beest is een groots verhaal over liefde en het lot, kracht en zwakte, schuld en onschuld, en over een buitengewone vriendschap.

Ane Riel (1971) brak met haar debuut Hars meteen wereldwijd door en won de vier meest prestigieuze literaire prijzen uit Scandinavië. Het boek verscheen in 26 landen.