Interview met Dai Carter in Mezza


Deze week verscheen er een interview met Dai Carter in Mezza, het weekendmagazine van het AD. Hij vertelt hierin over zijn recent verschenen boek Nu of nooit.

In Nu of nooit beschrijft Carter zijn spannende ervaringen bij de Koninklijke Landmacht, vertelt hij over het kameraadschap met zijn broeders die ‘er alles, echt alles aan doen om met z’n allen levend thuis te komen’ en deelt hij zijn expertise op het gebied van mentale kracht.

Als hem gevraagd wordt of hij de dood in de ogen heeft gekeken, vertelt hij over het zelfvertrouwen dat hij heeft opgebouwd. In gevaarlijke situaties kan je ‘je dan overgeven aan de angst of handelen volgens de drill die je al duizend keer hebt geoefend’.

Tegenwoordig springt Dai Carter ‘niet meer bij nacht uit vliegtuigen’ maar is het zijn missie om levenslessen over kracht te delen. In het interview met Lisanne van Sadelhoff benadrukt hij dat zijn boek voor iedereen is: ‘want elk mens krijgt beproevingen op zijn pad.’


Over Nu of nooit:

Wij opereren altijd in het diepste geheim. En moeten fysiek en mentaal voorbereid zijn op de meest extreme uitdagingen. Nu of nooit.
Het Korps Commandotroepen zijn de Special Forces van de Koninklijke Landmacht. Niet iedereen is geschikt om dit werk uit te kunnen voeren. Sterker nog, slechts een zeer select gezelschap mag zich Commando Speciale Operaties noemen. Als je de commando-opleiding haalt, komt dat niet alleen door je fysieke kracht, maar vooral omdat je mentaal krachtig bent.
Hoe mooi zou het zijn om te leren hoe je mentale kracht toe kunt passen in je eigen leven? Dai Carter deelt in dit boek de lessen die hij meenam uit zijn carrière bij de Nederlandse Special Forces. Hij ontdekte hoe belangrijk het is om mentaal krachtig te zijn, ook en vooral in het dagelijks leven. Het is zijn persoonlijke missie om zijn verhaal te delen met iedereen die zijn of haar mentale kracht wil versterken.

Bestel een exemplaar via onze webshop.

Dai Carter (1989) diende dertien jaar bij de Koninklijke Landmacht, waarvan de laatste tien bij het Korps Commandotroepen. Hij ging acht keer naar verschillende conflictgebieden en voerde daar geheime missies uit. Dai is een van de hoofdinstructeurs in het succesvolle tv-programma Kamp Van Koningsbrugge.