Interview met Esther Verhoef in AD


Dit weekend verscheen er een interview met Esther Verhoef in het AD. Hierin vertelt ze over haar nieuwe boek De nachtdienst. Een van de personages in De nachtdienst is de 14-jarige dochter van dierenarts Emma van Eerd. Verhoef vond dit de grootste uitdaging bij het schrijven:

‘Ik moest weten: hoe gaan jongen en meisjes van die leeftijd met elkaar om, waar hebben ze het over, wat houdt hen bezig? Ik heb hierover met mijn nichtjes gesproken, ben op Snapchat gegaan en heb allerlei artikelen voor en door jeugd gelezen. Om in de flow te blijven luisterde ik naar Snelle en Billie Eilish.’

Daarnaast verscheen er ook een uitgebreid interview in Libelle:

‘Ik wil dat mijn lezers geen woorden en zinnen meer lezen, maar in de wereld daarachter verdwijnen. Als je mijn boek openslaat, gaat lezen en niet meer kunt stoppen, dán heb ik het goed gedaan.’

 

U leest het interview in AD hier terug. U leest het interview in Libelle hier terug.


Over De nachtdienst:

De nieuwe Esther Verhoef – spannender dan ooit

Een mysterieuze patiënt verstoort je nachtdienst.

Nu ben je nooit meer veilig.

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.


Esther Verhoef is een van de succesvolste en veelzijdigste schrijvers van Nederland. Zij is onze meest bekroonde en genomineerde thrillerauteur. Van haar psychologische thrillers en romans zijn in eigen land ruim 2,8 miljoen exemplaren verkocht.