Interview Kees Aarts in het Parool


Vandaag verscheen een interview in het Parool met Kees Aarts, auteur van het onlangs verschenen De voetprintariër, waarin hij laat zien hoe je zoveel mogelijk je leven kunt blijven leiden, gevarieerd kunt eten en ervaringen kunt opdoen, terwijl je tegelijk de aarde een stuk minder belast.

‘Nu heb je mensen die zeggen: ik ben vegetarisch en dus duurzaam bezig. Waar iemand anders zegt: ik ben duurzaam, want ik vlieg minder. Het staat vaak haaks op elkaar en dan doen we ook nog aan hielen zagen. Als jij zegt: ik eet minder vlees, is er altijd wel iemand die vraagt; ben je nou wel of niet met het vliegtuig op vakantie geweest? (…) De idealist en pragmaticus in jou vechten om voorrang en aan het winkelschap of aan het einde van de maand wil de pragmaticus nog weleens de overhand krijgen. maar voor de total voetprint maakt een keertje weinig verschil.’

U leest het hele artikel hier terug.


Over De voetprinatiër:

Geen vlees eten, maar wel vliegen? Hypocriet! Niet vliegen, maar wel een nieuwe telefoon? Foei! Geen nieuwe telefoon, maar wel kleding online bestellen? Schaam je!

Lekker motiverend zo.

Kees Aarts houdt zich al zijn hele leven bezig met het zoeken naar oplossingen voor een duurzame toekomst. In De voetprintariër laat hij zien hoe je zoveel mogelijk je leven kunt blijven leiden, gevarieerd kunt eten en ervaringen kunt opdoen, terwijl je tegelijk de aarde een stuk minder belast. Want de voetafdruk die we met elkaar delen moet kleiner of zelfs positief worden.

Een voetprintariër probeert zijn of haar voetafdruk te verkleinen op een positieve manier. Door duurzaamheid klein, concreet en positief te maken, wordt het simpel, leuk en inspirerend. Word ook een voetprintariër: geniet en verklein tegelijkertijd je voetafdruk.

Kees Aarts (1981) is oprichter en ceo van het internationaal opererende insectenbedrijf Protix. Daarnaast is hij board member van SmartParks (bescherming van wilde dieren zoals neushoorns) en lid van The World Business Council for Sustainable Development. Tevens is hij technology pioneer bij The World Economic Forum (wef). Aarts heeft een achtergrond in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de tu Delft en was werkzaam bij McKinsey.