Interview met Will Cole in Humo


Onlangs verscheen Intuïtief vasten, het nieuwste boek van Will Cole. Daarover vertelt hij in een groot interview met Humo. Volgens Cole zit ‘vasten sowieso in onze genen verankerd. Al duizenden jaren voert ons lichaam bepaalde functies uit in tijden van overvloed en schaarste. Autofagie, een grote schoonmaak op celniveau, is daar ééntje van.’

In Intuïtief vasten schetst Cole een correct plan van aanpak om je lichaam te resetten, je stofwisseling te verbeteren, je cellen te vernieuwen en je hormonen weer in balans te brengen. ‘Het is opmerkelijk dat vasten en gezond eten als gevaarlijk worden aangezien, dat zegt veel over de maatschappij waarin we leven’, aldus Cole.

 

U leest dit interview hier terug.


Over Intuïtief vasten:

Voor sommigen klinkt het idee van vasten door maar één of twee maaltijden per dag te eten nog altijd heel extreem. Tegelijk voelen veel mensen zich slachtoffer van hun dagelijkse eetgewoontes: drie maaltijden per dag, plus tussendoortjes. Dit vaste eetschema is de norm geworden. Maar het is een kunstmatig schema, dat niet het natuurlijke of optimale eetschema voor ons lichaam is. In feite krijg je door het eten van drie maaltijden per dag een stroeve stofwisseling, wat kan leiden tot ontstekingen, overgewicht en ziekte. Miljoenen jaren hebben onze lichamen eigenlijk het best gefunctioneerd door regelmatig te vasten. Met zijn flexibele vierwekenplan helpt dr. Will Cole jou om je lichaam te resetten, je stofwisseling te verbeteren, je cellen te vernieuwen en je hormonen weer in balans te brengen. Hij geeft de effectiefste manieren om te vasten en te eten, zodat je de meeste gezondheidsvoordelen kunt halen door rust en herstel te combineren met gezonde en lekkere recepten bomvol voedingsstoffen. Het boek bevat niet alleen meer dan zeventig recepten, maar ook een concreet plan van aanpak, zodat je de vast- en eetmomenten kunt aanpassen aan jouw levensstijl.


Dr. Will Cole is specialist in het klinisch onderzoek naar onderliggende factoren bij chronische ziektes. Cole is ook de cohost van de podcasts goopfellas en Keto Talk. Hij heeft 168.000 volgers op Instagram, 10.000 op Twitter en 50.000 op Facebook.