Isa Hoes te gast bij Radio 2 ’t wordt nu laat


Vannacht was Isa Hoes te gast bij ’t wordt nu laat om te praten over haar nieuwe gedichtenbundel Zo heel jij mij. 

De bundel Zo heel jij mij bestaat uit ‘troostgedichten’, want gedichten kunnen volgens Isa troost bieden op momenten dat je even uit je eigen gedachtestroom moet treden: ‘Als je verdrietig bent of in een andere stemming wilt komen moet je als het ware even uit je eigen hoofd en je eigen gedachtestroom gaan. Dat kan met van alles te zijn maar zeker ook door mooie gedichten te lezen. Het brengt je even op iets ander, soms met een glimlach, soms met een traan. dat maakt niet uit.’

Isa was een heel uur te gast en sprak over diverse onderwerpen: de overgang, een dating-app, depressie en natuurlijk muziek. U luistert het hele interview hier terug.


Over Zo heel jij mij:

Het overlijden van een vriend, afscheid nemen van een geliefde of het vertrouwen verliezen in jezelf. Verdriet is een deel van het leven en besluipt je op de meest onverwachte momenten. Isa Hoes biedt met haar nieuwe bloemlezing troost en verlichting voor momenten van hevig verdriet, maar ook voor de kleine tegenslagen van alledag. Zo heel jij mij neemt je mee op een reis langs de wijsheid van Rumi, het verdriet van Vasalis, de humor van Drs. P., de goede raad van Willem Wilmink en de ontroering van Ida Gerhardt. Deze prachtige verzameling laat zien hoe poëzie een glimlach op je gezicht kan toveren en je kan hullen in een deken van troost. Het is een verzameling gedichten die je beroert, maar waarin ook altijd een glinstering van bemoediging en hoop te vinden is. Zo heel jij mij ontroert, verblijdt en troost.

Isa Hoes (1967) is actrice en scenariste. In 2013 brak ze door als schrijfster met het boek Toen ik je zag, over haar leven met acteur Antonie Kamerling, die in 2010 overleed. Van dit boek werden inmiddels ruim 300.000 exemplaren verkocht. In 2016 bracht ze de bloemlezing Gedichten die vrouwen aan het huilen maken uit, die eveneens een bestseller werd.