Isa Hoes te gast bij Tijd voor Max


Afgelopen woensdag was Isa Hoes te gast bij Tijd voor Max om te praten over haar nieuwe gedichtenbundel: Zo heel jij mij. 

De gebundelde gedichten, zo verklaart Hoes, zijn samengesteld met het oog op hun troostende factor: ‘zolang ze mij raken komen ze in de bundel’. Zo heel jij mij bestaat uit troostgedichten, wat een troostgedicht is kan ruim opgevat worden: ‘Een gedicht kan op diverse manieren troost bieden. Dat kan zijn omdat je iets herkent, dat kan zijn omdat je er om moet lachen. Ik denk dat het voor iedereen verschillend zal zijn. Ze zijn met een lach en een traan.’

U kunt de aflevering hier terugkijken. Isa Hoes was tevens te gast bij Radio 1 om te praten over haar boek. De uitzending van Stax&Toine luistert u hier terug.


Over Zo heel jij mij:

Het overlijden van een vriend, afscheid nemen van een geliefde of het vertrouwen verliezen in jezelf. Verdriet is een deel van het leven en besluipt je op de meest onverwachte momenten. Isa Hoes biedt met haar nieuwe bloemlezing troost en verlichting voor momenten van hevig verdriet, maar ook voor de kleine tegenslagen van alledag. Zo heel jij mij neemt je mee op een reis langs de wijsheid van Rumi, het verdriet van Vasalis, de humor van Drs. P., de goede raad van Willem Wilmink en de ontroering van Ida Gerhardt. Deze prachtige verzameling laat zien hoe poëzie een glimlach op je gezicht kan toveren en je kan hullen in een deken van troost. Het is een verzameling gedichten die je beroert, maar waarin ook altijd een glinstering van bemoediging en hoop te vinden is. Zo heel jij mij ontroert, verblijdt en troost.

Isa Hoes (1967) is actrice en scenariste. In 2013 brak ze door als schrijfster met het boek Toen ik je zag, over haar leven met acteur Antonie Kamerling, die in 2010 overleed. Van dit boek werden inmiddels ruim 300.000 exemplaren verkocht. In 2016 bracht ze de bloemlezing Gedichten die vrouwen aan het huilen maken uit, die eveneens een bestseller werd.