Jannet Vaessen genomineerd voor Consul van de Verdraagzaamheid 2017


Jannet Vaessen is genomineerd voor de tweede voorronde voor de titel Consul van de Verdraagzaamheid 2017. Naar aanleiding van haar inzichten in sociale ongelijkheid en het creëren van het vrouwennetwerk WOMEN Inc. maakt de auteur samen met vier andere kans op de award die belangrijke sociale initiatieven beloond. Wie naar de derde voorronde zal gaan, en uiteindelijk de prijs mag ontvangen, wordt geheel bepaald door het publiek. Naast deze publiekprijs maakt Vaessen ook kans op de juryprijs voor de titel Ambassadeur van de Verdraagzaamheid 2017. De uitreiking zal plaatsvinden op 16 november tijdens de UNESCO Internationale dag van de Verdraagzaamheid.

Jannet Veassen schreef aan de hand van haar vele ervaringen en verdiensten het boek Iedereen Inc. Zowel het boek als de auteur genoot van veel media-aandacht met grootschalige besprekingen en interviews in het Parool, Trouw, Wykein en Elle.

Klik hier om te stemmen en voor meer informatie – de deadline voor de 3e voorronde is 19 mei.

Over Iedereen Inc.:

Of we nu willen of niet, we beoordelen elkaar voortdurend. Op uiterlijk, afkomst, sekse, opleiding, inkomen. Binnen een paar seconden vormen we ons een beeld van de ander. Voor een kleine groep mensen pakt dat bijna altijd goed uit. Wie zijn die mensen? Wanneer hoor je bij de ingroup en waar word jij buitengesloten? Als je het mechanisme van in- en uitsluiting begrijpt kun je het aanpakken.

Jannet Vaessen, oprichter van WOMEN Inc., laat zien dat het wel degelijk zin heeft om op te komen voor je positie: als je het maar strategisch doet. Hoe krijg je sceptici in beweging? Hoe blijf je uit de slachtofferrol?

Vaessen verbindt eigen ervaringen en observaties vloeiend met wetenschappelijke inzichten. Zo creëert ze een nieuwe context voor het oververhitte meningencircus rond maatschappelijke ongelijkheid. Vaessen vindt in het begrip ‘inclusiviteit’ de sleutel om op een nieuwe en constructieve manier met verschillen en gelijkheid om te gaan.

IEDEREEN Inc. is een optimistische eyeopener, geschreven door een vrouw die weet hoe ze iets voor elkaar kan krijgen.

Dit boek is niet bedoeld voor vrouwen, mannen en transgenders

Ouderen, jongeren, mensen van middelbare leeftijd

Hoogopgeleiden, laagopgeleiden of middelbaar opgeleiden,

Analfabeten en digibeten

Lesbies, homo’s, biseksuelen, hetero’s en zoekenden

Mensen met een blanke, bruine, gele of zwarte huidskleur, allochtonen, autochtonen of nieuwkomers

Invaliden en validen

Dit boek is bedoeld voor iedereen.

Jannet Vaessen (1969) is historicus en algemeen directeur van Women Inc.