Klaas Dijkhoff geïnterviewd in Trouw


Gisteren verscheen een interview met Klaas Dijkhoff in Trouw. Dijkhoff vertelt over zijn recent verschenen boek Alles komt goed dat hij samen schreef met het Rotterdamse VVD-raadslid Tim Versnel. Hij legt uit tegen wie hij ‘alles komt goed’ zegt:

‘Soms tegen mezelf, vaak tegen m’n kinderen. Ik heb het ook een paar keer in de Tweede Kamer gezegd, in mijn bijdragen. Deze tijd vraagt veel van ons, er is soms paniek, maar als je uitzoomt, is er genoeg reden om aan te nemen dat het goed komt. Al is dat voor de een makkelijker gezegd dan de ander. Het is ook bedoeld als tegenwicht tegen mensen die snel boos zijn, tegen de tegenemoties van het moment.’

Verder vertelt Dijkhoff over de tien jaar waarin hij met de VVD geregeerd heeft en werpt hij een blik op de toekomst. Volgens Dijkhoff hebben we in de toekomst ‘pessimisten nodig, maar ook rationele optimisten, die willen bewijzen dat de pessimisten ernaast zitten. We komen er niet door te gaan doemdenken.’

 

U leest dit interview hier terug.


ver Alles komt goed:

Dit boek is een gesprek. Een gesprek over politiek. Niet de politiek van oneliners, tweets of korte statements in het journaal. Niet de politiek van kritiek leveren op anderen en de vraag wie er wint of verliest. Mocht u daar meer van willen, dan volstaat het de tv aan te zetten.
Het gesprek gaat over een politiek van beschouwingen op de maatschappij, nadenken over de problemen waar we voor staan en hardop denkend en pratend zoeken naar oplossingen. Het gaat over een sterkere middenklasse en een bloeiend lokaal bedrijfsleven. Over grenzen stellen aan immigratie. Over klimaatdoelen halen, over veilig zijn, en over samen leven in een tijd van verbitterde identiteitsstrijd.

Uw gesprekspartners zijn Klaas Dijkhoff en Tim Versnel. Klaas speelt in gemeenteraad, Tweede Kamer en het kabinet nu ruim een decennium in de liberale voorhoede van Nederland. Tim is gemeenteraadslid in Rotterdam. Door de jaren heen hebben ze veel gesprekken gevoerd over politiek, over hoe je je als politicus opstelt en over hoe je het bereiken van je idealen dichterbij brengt. Toen Dijkhoff de opdracht aannam om de partij waar beiden lid van zijn te vernieuwen hebben ze hun gesprekken vastgelegd.


Na tien jaar neemt Klaas Dijkhoff dit voorjaar afscheid van het Binnenhof. Het heldere en eerlijke Alles komt goed laat zien hoe ongelooflijk jammer het is dat zo’n betrokken en bevlogen man de politiek verlaat.