Kris Verburgh te gast bij DWDD
Kris Verburgh was gisterenavond te gast bij het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Hij sprak daar over zijn nieuwe boek Veroudering vertragen dat gisteren bij uitgeverij Prometheus verschenen is.
”We worden pas nieuwsgierig als u de indruk wekt, en dat schrijft u kloek op, dat het best zou kunnen als we gezonder gaan eten. Dan gaat het allemaal beter en worden we misschien wat ouder.” aldus Matthijs van Nieuwkerk in het gesprek met Kris Verburgh.
In De Telegraaf verscheen gisteren interview met Kris Verburgh waarin hij vertelt dat het verlengen van de levensduur helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Ook de komende weken is er veel aandacht voor het nieuwe boek van Kris Verburgh en is hij te gast bij Nooit Meer Slapen.
Bekijk het fragment hier terug.
Over Veroudering vertragen:
Waarom zijn we sterfelijk? Waarom worden we ouder? En wat kunnen we hieraan doen? Wat is het verband tussen seks en veroudering, tussen kanker en onsterfelijkheid? Naast antwoord op dergelijke vragen, schetst Verburgh in Veroudering vertragen toekomstige doorbraken die veroudering kunnen afremmen, zodat we zo lang mogelijk gezond kunnen blijven. Volgens vooraanstaande wetenschappers kan veroudering in de toekomst zelfs omgekeerd worden. Kortom, mensen weer jonger maken. Tevens kaart Verburgh de vele misverstanden over veroudering aan, zoals het idee dat we ouder worden omdat we verslijten of dat antioxidanten veroudering vertragen.
Verburgh bespreekt daarnaast de rol van voeding in het versnellen of vertragen van veroudering, en legt uit waarom zo veel mensen met overgewicht kampen, en waarom de klassieke verklaring voor de vraag waarom we dik worden tekortschiet. Hij verklaart tevens waarom het beste dieet om gewicht te verliezen tegelijk ook veroudering afremt. Bovendien wordt in Veroudering vertragen een nieuw model voorgesteld, met verschillende tredes die methodes omvatten om het verouderingsproces te vertragen.
Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste wetenschapsboek, vier jaar later zijn tweede. Beide boeken werden genomineerd voor de Eureka-wetenschapsprijs. Op 28-jarige leeftijd creëerde Verburgh een nieuw wetenschappelijk vakgebied: de nutrigerontologie. Zijn vorige boek, De voedselzandloper, werd een besteller, met 350.000 verkochte exemplaren. Het werd genomineerd voor Boek van het Jaar.