Lezing Charles Spence Wageningen University
Komende week brengt auteur en voedselwetenschapper Charles Spence een bezoek aan Nederland voor zijn recent verschenen boek Gastrofysica. Dinsdag 5 december geeft hij een unieke lezing op de universiteit van Wageningen.
Spence richt zich deze middag in het bijzonder op de recente ontwikkelingen en trends met betrekking tot de design van onze eet-en drinkervaringen. Een benadering die zich niet enkel tot de smaak beperkt, maar de psyche van de consument raakt. De culinaire wereld is in een constante ontwikkeling en de invloed van de chef-kok tot de producent is groot. Wat kunnen wij van deze geavanceerde inzichten leren om, waar we ook zijn, maaltijden nog gedenkwaardiger te maken?
Datum: 5 december 2017
Tijd: 12.30-13.30
Locatie: zaal C222, Forum (gebouw 102), Droevendaalsesteeg 2 te Wageningen.
Toegang is gratis. Neem voor meer informatie contact op met j.vanhelden@pbo.nl
Over Gastrofysica:
Waarom, bijvoorbeeld, consumeren we 35 procent meer voedsel wanneer we met iemand anders eten, en zelfs 75 procent meer wanneer we met drie anderen eten? Hoe is het te verklaren dat liefhebbers van koffie er bij fel licht meer van drinken? Waarom is 27 procent van alle drankjes die in een vliegtuig besteld worden tomatensap? Waarom smaken chips beter als ze knapperig zijn? En hoe is te verklaren dat eten zouter smaakt op een blauw bord en warme chocolademelk lekkerder is in een oranje mok?
Deze vragen, en nog veel meer, komen aan bod in Charles Spence’ populaire en toegankelijke boek Gastrofysica. Een revolutionair boek dat de potentie heeft onze manier van eten fundamenteel te veranderen, en dat tegelijk een likkebaardende pageturner is.
Charles Spence is professor aan de Universiteit van Oxford. Hij publiceert in onder meer TIME, The Wall Street Journal, The New Yorker, The Washington Post, Forbes en The Atlantic.
Over Gastrofysica:
‘Spence leert mensen met meerdere zintuigen van hun eten te genieten.’
The New Yorker
‘Niet veel mensen zijn er klaar voor het belang van de zintuigen onder ogen te zien zoals Charles Spence.’
Ferran Adrià, restaurant El Bulli, Spanje
‘De wetenschapper die de manier waarop we eten verandert.’
The Guardian
‘Een fascinerende visie op de wetenschap achter voedsel en hoe onze perceptie wordt gevormd door al onze zintuigen, niet alleen door smaak.’
The Times