Martijn Katan vanavond te gast bij RTL Summer Night
Vanavond is Martijn Katan, auteur van Voedingsmythes, te gast bij presentator Beau van Erven Dorens tijdens de uitzending van RTL Summer Nights, de zomereditie van talkshow RTL Late Night. Als emeritus hoogleraar voedingsleer zal Katan spreken over de nieuwe documentaire What the Health, van de makers van de veelgeprezen documentaire Cowspiracy. Onlangs verscheen de derde versie van Katans bestseller Wat is gezond? waarin hij aan de hand van de nieuwste inzichten beschrijft wat er wetenschappelijk vaststaat over voeding en gezondheid. De uitzending van RTL Summer Nights is vanavond te zien om op RTL4 om 21:30 uur.
Eerder was Katan al te gast bij Pauw, TROS Nieuwsshow, Gijs 2.0, BNR Nieuwsradio en KASSA. Ook verschenen er interviews met de auteur in Trouw, nrc.next, Algemeen Dagblad en Medisch Contact.
Over Voedingsmythes:
We worden overspoeld met berichten over heilzame of juist schadelijke effecten van eten en drinken. Die zogenaamd gunstige effecten zijn vaak niet gebaseerd op harde wetenschap – en de veronderstelde nadelige effecten ook niet. Zo ontnemen hypes het zicht op wat voeding écht voor invloed heeft op de gezondheid.
In deze maalstroom van overtuigingen en commerciële belangen verdedigt Martijn Katan met verve de wetenschappelijke feiten. Als een van Nederlands meest vermaarde en gerespecteerde voedingsonderzoekers heeft hij daartoe het gezag en hij kan ingewikkelde kwesties simpel en met humor uitleggen.
In dit boek rekent hij af met zeventig voedingsmythes: over groente en fruit, hormonen in melk, magnetronstraling, fructose, beauty foods, acht glazen water per dag, het paleodieet en nog veel meer. Voedingsmythes is een ontnuchterend boek dat het leven kan vereenvoudigen.
Prof. dr. Martijn B. Katan is emeritus hoogleraar voedingsleer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. Katan is columnist van NRC Handelsblad en wordt regelmatig door kranten, radio en tv gevraagd naar zijn mening over actuele voedingskwesties. Hij schreef eerder de bestseller Wat is nu gezond?
Over Wat is nu gezond?:
‘Niets heerlijkers om te lezen dan dat de meeste voedingsadviezen fabels zijn zonder wetenschappelijke onderbouwing.’ de Volkskrant
‘Katan beschrijft kort en kraakhelder de wetenschappelijke stand van zaken over voeding en gezondheid, met praktische adviezen en verwijzingen naar deugdelijke websites.’ Algemeen Dagblad