Max Pam te gast bij ‘Brommer op zee’


Afgelopen zondag was Max Pam te gast bij Brommer op zee om te praten over zijn nieuwe boek: De Wolf van Nederland

Het boek bestaat uit een selectie van columns die Pam de afgelopen 20 jaar heeft geschreven. De auteur wordt in het interview gevraagd naar zijn ontwikkeling in deze periode en hierover zegt hij:  ‘Je merkt dat er in de jaren allemaal kleine veranderingen in je leven, en om je heen, hebben plaatsgevonden, maar dat je er eigenlijk helemaal niks van hebt gemerkt.’ Tegelijkertijd zegt hij dat hij ‘toch een heel ander persoon is geworden.’ De interviewer, Ruth Joos, geeft aan dat je in het boek echt een ‘kern van vuur voelt die door de 20 jaar blijft branden.’

Verder in het interview hebben ze het over zijn blijvende passie voor journalistiek die sterk terugkomt in het boek.  Ruth Joos noemt journalistiek ‘de existentiële kern’ van Pam. De auteur beaamt dit door het als een ‘levenswijze’ te omschrijven.

Afgelopen week verscheen ook een recensie van het boek in het Dagblad van het Noorden. De recensent Hans van der Heijde gaf het boek ★★★★

Kijk hier de aflevering terug van Brommer op zee.

Bekijk hier de recensie van het Dagblad van het Noorden.


Over De wolf vam Nederland:

In 2015 liep bij Drenthe de eerste wolf Nederland binnen. Niet lang daarna werd voor het eerst in Nederland een wolf aangereden. Sindsdien gebeurt dat regelmatig, zoals onlangs nog bij Planken Wambuis. Maar de wolf laat zich niet meer verjagen van wat eens zijn territorium was – zeer tot genoegen van natuurliefhebbers, maar zeer tot ongenoegen van schapenhouders, die hun land afbakenen met hekken.

In dit boek staat de wolf symbool voor alles wat zich de laatste twintig jaar in Nederland heeft afgespeeld en waarover Max Pam zijn licht laat schijnen.

De wolf van Nederland is een selectie uit de mooiste columns die Max Pam de afgelopen twintig jaar heeft geschreven, aangevuld met essays en langere beschouwingen.

Bestel een exemplaar via onze webshop.

Max Pam is behalve columnist ook schrijver, schaker en programmamaker.