Veel media-aandacht voor nieuwe boek Isa Hoes


Het nieuwe boek van Isa Hoes, Zo heel jij mij, is afgelopen weekend veel besproken in de media. In verschillende interviews bespreekt ze hoe we allemaal behoefte hebben aan troost, en dat het troostend kan zijn om woorden te lezen die je even uit je eigen verhaal halen. Het zorgt ervoor dat je je minder alleen voelt. Isa Hoes leest een aantal prachtige gedichten voor in de interviews, zoals van Toon Tellegen bij Stax&Toine op NPO Radio 1. In de bundel staan hele uiteenlopende gedichten. Zo vertelt ze in NRC dat het heel troostend is om te lachen, maar dat melodramatische gedichten ook prettig kunnen zijn.

U leest het hele artikel in het NRC hier terug.

Het interview bij Stax&Toine kunt u hier terugluisteren.

Het fragment van Koffietijd vindt u hier.

Isa Hoes was samen met haar broer Onno Hoes te gast bij Wilfred Genee op BNR Nieuwsradio. Dit gesprek kunt u hier terugluisteren.

In het FD leest u over de relatie tussen Isa en haar broer Onno. Dat artikel leest u hier.


Over Zo heel jij mij:

Het overlijden van een vriend, afscheid nemen van een geliefde of het vertrouwen verliezen in jezelf. Verdriet is een deel van het leven en besluipt je op de meest onverwachte momenten. Isa Hoes biedt met haar nieuwe bloemlezing troost en verlichting voor momenten van hevig verdriet, maar ook voor de kleine tegenslagen van alledag. Zo heel jij mij neemt je mee op een reis langs de wijsheid van Rumi, het verdriet van Vasalis, de humor van Drs. P., de goede raad van Willem Wilmink en de ontroering van Ida Gerhardt. Deze prachtige verzameling laat zien hoe poëzie een glimlach op je gezicht kan toveren en je kan hullen in een deken van troost. Het is een verzameling gedichten die je beroert, maar waarin ook altijd een glinstering van bemoediging en hoop te vinden is. Zo heel jij mij ontroert, verblijdt en troost.

Isa Hoes (1967) is actrice en scenariste. In 2013 brak ze door als schrijfster met het boek Toen ik je zag, over haar leven met acteur Antonie Kamerling, die in 2010 overleed. Van dit boek werden inmiddels ruim 300.000 exemplaren verkocht. In 2016 bracht ze de bloemlezing Gedichten die vrouwen aan het huilen maken uit, die eveneens een bestseller werd.